Aanval van Danny Ruigrok. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren overtroefd

Sport 30 keer gelezen

Barendrecht - De heren van Oliveo Handbal hebben zondag 15 januari de tweede nederlaag op rij geleden. In Barendrecht verloor Oliveo met 28-25 van het sterk spelende Savosa na een achterstand van 12-10 bij rust.

In een sterke openingsfase ‘vergaten’ de bezoekers te scoren, terwijl Oliveo verdedigend de aanval van de thuisploeg goed in bedwang hield. Het gebrek aan daadkracht brak de ploeg gaandeweg de eerste helft op, waardoor Savosa vanaf de twintigste minuut de leiding nam. Oliveo ergerde zich aan van alles en kwam hierdoor niet goed in zijn spel. In een te laag tempo en met te weinig dreiging lukte het niet om de verdediging van Savosa te verslaan. Ondanks dat de Oliveospelers nog wel kans zagen om op doel te schieten, stond hun vizier niet scherp genoeg.

Ook in de tweede helft kende het team van coach André de Waal een goede start. Onder aanvoering van Johan Streng kreeg het weer aansluiting met de thuisploeg, maar ook nu hadden de Pijnackernaren teveel kansen nodig om tot scoren te komen.

Het zou toch nog even duren voordat Oliveo zicht had op een beter resultaat. Via een achterstand van 15-11 kwam Oliveo in de vijftiende minuut op 19-19 met uitzicht op meer. De thuisploeg liet er echter geen gras over groeien en voordat de spelers uit Pijnacker het wisten, keken ze weer tegen een achterstand van vijf treffers aan (24-19). Dit verschil kon niet meer goed gemaakt worden. Hoewel Oliveo nog wist terug te komen tot drie treffers en het nog een poging deed met een man-tegen-man verdediging, hield Savosa stand. De ploeg uit Barendrecht won uiteindelijk verdiend met 28-25.

Oliveo verloor kostbare punten. Door dit resultaat zakt Oliveo terug naar de tweede plaats in de regionale klasse, waar het Haagse SOS/Kwieksport nu alleen aan de leiding gaat dankzij hun winst zondag op Hellas 3. Savosa bezet de derde plek.

Dinsdag 17 januari staat de herenselectie in de Regiofinale tegenover het geroutineerde Hellas 2. De wedstrijd begint om 20.00 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg. De toegang bedraagt € 2. Oliveo hoopt net als de vorige keer op een uitverkocht huis. Leden, Ereleden, Leden van Verdienste, sponsoren, donateurs, Vrienden, alle verdere betrokkenen en belangstellenden zijn van harte welkom.

Zaterdag 21 januari staat Heren 1 thuis tegenover Snelwiek. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur. Welp van de Week is Ilse van Paridon. Dames 1 speelt om 19.00 uur thuis tegen Savosa 1 met Tjitske Jurgens als Welp van de Week.