David Post speelde een sterke wedstrijd.

Avanti behaalt monsterzege op Tilburg

Sport 74 keer gelezen

Tilburg - Avanti is terug en hoe. Met een fantastische 10-26 zege kon Avanti eindelijk weer eens als overwinnaar van het veld stappen. Had Tilburg het Avanti in de thuiswedstrijd nog knap moeilijk gemaakt, de ploeg van Steven Mijnsbergen was nu heer en meester.

Avanti begon zeer sterk aan de wedstrijd, vooral verdedigend werd veel rebound gepakt en Tilburg kon moeilijk tot schot komen. Stefan Hogervorst blokte maar liefst viermaal zijn tegenstander in de eerste tien minuten. Na de 2-2 sloeg Avanti genadeloos toe en werd een 2-10 voorsprong genomen. Er werd goed op het schot gespeeld en Avanti had ook aanvallend veel rebound. Alle spelers en speelsters konden goed vrij komen voor een schot en de doelpunten volgden elkaar snel op. Avanti ging rusten met een fraaie 4-12 voorsprong.

In de tweede helft werd de voorsprong gestaag uitgebreid. Avanti kreeg de rebound onder de korf niet cadeau, maar de stabiliteitstrainingen werpen haar vruchten af want de Avanti heren hadden bijna elke rebound. David Post stond weer als een huis te rebounden. Er waren toppertjes van doelpunten bij en ook Maaike Hazenkamp maakte weer een beauty van een doorloop aangegeven door Dé Post. Was het verschil lang twaalf doelpunten, in de laatste fase was het vooral Stefan Hogervorst die viermaal met scherp schoot en bijna eigenhandig de stand van 9-21 op 10-26 bracht.

Doelpunten: Stefan Hogervorst (6), Ronald Struijk (5), Fenna Teunissen (4), Dé Post (4), Maaike Hazenkamp (3), Babette Heijblom (2) en David Post (2).