Jan Robroeks uit de hoek. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren verslikken zich

Sport 48 keer gelezen

Den Haag - De heren van Oliveo Handbal hebben zaterdagavond 7 januari een goed resultaat laten glippen. Voor het eerste competitieduel van 2012 stond direct de kraker tegen SOS/Kwieksport uit Den Haag op het spel, oftewel de nummer één (Oliveo) tegen de nummer twee (SOS/Kwieksport). In de wetenschap dat de ploeg uit Pijnacker nog nimmer wist te winnen van de Hagenezen wachtte het team van trainer/coach André de Waal een lastig karwei in Den Haag.

De bezoekers uit Pijnacker begonnen te afwachtend aan het duel en boden zo de gelegenheid aan de thuisploeg om op een voorsprong van 6-2 te komen. Oliveo had de handen vol aan de rechter aanvalskant van SOS/Kwieksport. Aanvallend speelde Oliveo in een te laag tempo om het de fysieke 6:0-verdediging echt lastig te maken. Na een minuut of tien, ging het de ploeg wat gemakkelijker af en zo werd het al snel 6-6. Hierna speelde er zich een spannende strijd af, omdat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Tot 13-11 bleef Kwieksport de ploeg met de beste initiatieven, maar gedurende de laatste fase van de eerste helft kantelde de wedstrijd en kreeg Oliveo het heft in handen. Ondanks twee gemiste strafworpen kwam de ploeg weer op gelijke hoogte met 13-13 en vlak voor het rustsignaal tekende Jan Robroeks zowaar voor de 15-16 ruststand.

De eerste periode van de tweede helft zette Oliveo zijn goede lijn van de eerste helft voort en leek de thuisploeg op achterstand gezet te worden. In de verdediging hadden de bezoekers goed vat op het aanvalsspel van de thuisploeg, terwijl Oliveo in aanvallend opzicht veel ruimte kreeg over de hoeken. Mede dankzij een overtalsituatie wist Oliveo de voorsprong uit te bouwen naar een verschil van drie treffers met fraaie doelpunten van Christian Haket. Via 16-19 en 18-21 leek er geen vuiltje aan de lucht en de bezoekers hadden in die fase nog verder uit moeten lopen, maar men miste een paar vrije kansen. De thuisploeg kon hierdoor terugkomen tot 20-21.

Na de 20-22 door Dennis van Bemmelen keerde de wedstrijd totaal onverwacht. Met zes treffers op rij kon SOS/Kwieksport niet alleen op gelijke hoogte komen, het besliste daarmee eigenlijk ook de wedstrijd. Want Oliveo wist zich met deze tegenvaller geen raad. Pas bij 26-22 wist Oliveo weer te scoren, maar toen was het leed al geschied.

Met slechts vier treffers in het laatste kwartier kon de ploeg uit Pijnacker niet veel meer uitrichten. Terwijl Oliveo in het begin van de tweede helft weinig ruimte weggaf, kregen de aanvallers van de thuisploeg nu vrij spel. Via 28-24 en 31-25 kreeg Oliveo alsnog een fikse 34-26 nederlaag te verwerken. Oliveo en SOS/Kwieksport bezetten nu samen de eerste positie in de regionale klasse. Oliveo staat nog aan kop op basis van een beter doelsaldo. Zondag 15 januari moet Heren 1 de draad weer op zien te pakken in de uitwedstrijd in Barendrecht tegen Savosa die om 14.00 uur begint.

Regiofinale
Pijnacker – Dinsdagavond 17 januari staat Oliveo voor het eerst in de zestigjarige geschiedenis in de Regiofinale. Om 20.00 uur strijdt Heren 1 tegen Hellas 2 om een plek in de landelijke bekerfinale. Iedereen is van harte welkom in de ballonhal aan de Monnikenweg om het team uit Pijnacker aan te komen moedigen. De toegang bedraagt 2 euro.