Buitengewoon won de Vrijwillgersprijs 2011.
Buitengewoon won de Vrijwillgersprijs 2011.

Stemmen nieuwe media valt tegen

Actueel 41 keer gelezen

Pijnacker - Waar de Stichting 12 inch-race dacht dat het voorop liep met nieuwe media (Twitter, Facebook, LinkedIn en haar eigen website), viel het aantal stemmen voor de Vrijwilligersprijs 2011 tegen. “22 procent heeft op de 12 inch-race gestemd en daarmee kwamen we tekort”, zo valt te lezen op de site van de 12 inch-race.

Het grootste dorpsevenement van Pijnacker-Nootdorp waar jaarlijks meer dan anderhalve ton mee wordt opgehaald voor het goede doel, greep gisteravond naast de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2011. De stichting had verwacht met social media een hoop stemmen binnen te halen, dit bleek opmerkelijk genoeg niet het geval. Het bestuur van de 12 inch-race laat weten sowieso trots te zijn op de nominatie en feliciteert Zorgboerderij BuitenGewoon met de prijs.

De uitslag werd voor de helft bepaald door een jury en voor de andere helft door middel van een internetpoll. Deze poll stond van 7 tot en met 21 december 2011 op de website van Bureau Vrijwilligerswerk. Ook was het mogelijk een bon uit de Telstar in te sturen. In totaal zijn er 754 stemmen via de internetpoll uitgebracht, en 35 stemmen via de bon, zo meldt de gemeente. Inclusief de punten van de jury is de uitslag: Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 33,2%, Wereldwinkel Rappa Fair Fashion 25,7%, Stichting 12 inch-race 22% en Stichting De Verbeelding 14%.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant