Tara geeft alsnog een assist. Foto: Céline Lorist

Handbaldames vergeten te winnen

Sport 73 keer gelezen

Leidschendam - Zaterdagavond 17 december hadden de handbaldames van Oliveo van tevoren toch een heel andere wedstrijd in gedachten. Het was toch echt de bedoeling geweest met de punten naar huis te gaan. Het verliep anders in het regenachtige Leidschendam.

Na zes gewonnen wedstrijden was het zaak de opgaande lijn van de laatste tijd door te trekken. Ondanks een aantal reddingen van keepster Danique van Lokven scoorde EHC drie keer achter elkaar. Het lukte Tara van der Kleij pas na bijna vijf minuten het eerste punt te scoren voor Oliveo. Na tien minuten kwam Oliveo een beetje in het spel en de achterstand slonk. EHC speelde simpel en direct, maar was zeker effectief. Oliveo speelde te gehaast. Het blokken ging wel goed in de verdediging, maar Oliveo was de eerste helft niet opgewassen tegen de break-outs van de snelle hoekspeelster die veel scores op haar naam zette. Uiteraard kende Oliveo ook z’n goede momenten met een trefzekere Shanna Némthy. Sophie de Jong bleef koel en benutte al haar strafworpen. Met een ruststand van 12-8 voor EHC was het nog geen kansloze race.

De tweede helft begon goed met twee scores van Sophie en Shanna. Er werd geknokt om de bal. Na een glijer van Aniek, die de bal binnen wist te houden en hem snel doorspeelde, kon Shanna de 13-11 aantekenen. Maar het lukte Oliveo niet dichterbij te komen en EHC liep weer uit. In het middenstuk waarin Oliveo de laatste tijd sterk is, verzwakte het nu. De laatste acht minuten zette Oliveo wel weer aan, maar het verschil was al gemaakt. De dames hadden zich goed geweerd de tweede helft, maar ze hadden zich de eerste helft teveel laten overdonderen.
Dames 1 gaat het nieuwe jaar in met een vierde plaats. De kansen liggen zeker nog open met vier teams die met slechts twee punten verschil van elkaar af liggen. Zaterdagavond 7 januari staat om 19.00 uur Verburch op het thuisprogramma dat nu een punt meer heeft dan Oliveo. Isabella Gunneweg is dan Welp van de Week.
Scorers: Shanna Némethy 8, Sophie de Jong 5, Inge van der Ende 2, Tara van der Kleij 1, Aniek Markus 1, Ester Reeuwijk 1 en Rianne van der Helm 1.