Ingrid in het gedrang. Foto: Vincent Lorist

Handbaldames makkelijk langs Odis

Sport 72 keer gelezen

Pijnacker - De komende tijd strijden de handbaldames van Oliveo tegen de top vier in de tweede poule. Nu is het dus vol aan de bak. Odis uit De Lier stond wel drie punten onder Oliveo, maar dit team moest niet onderschat worden, aldus de coach. Vorig seizoen was het geen gemakkelijke tegenstander. Er waren nu echter veel ‘nieuwe’ gezichten bij.

Het was vooral zaak voor Dames 1 de stijgende lijn van de afgelopen weken vast te houden met snelheid, variatie en gretigheid. Oliveo ging goed van start en Sophie de Jong opende de score met een strafworp; zij zou ze deze wedstrijd alle zeven afronden. Oliveo speelde in een hoog tempo waar Odis geen antwoord op had. Aniek Markus en Rianne van der Helm waren gouden wissels, doordat ze meteen scoorden na het betreden van het veld. Na een kwartier spelen was de stand 11-4. Oliveo ging door, terwijl Odis strafworpen miste, mede door een sterk keepende Danique van Lokven. Alles leek te lukken en Oliveo bleef scoren. Met een ruststand van 20-9 had coach Henny van Bemmelen weinig toe te voegen. Hij had volop genoten van deze helft. Het was natuurlijk wel zaak de voorsprong verder uit te breiden.

Het begon wat rommelig de tweede helft. Odis scoorde tweemaal achter elkaar, iets wat ze deze wedstrijd nog niet hadden gedaan. Tara van der Kleij kwam na zes minuten in botsing en viel geblesseerd uit. Oliveo herpakte zich, al lag het tempo iets lager. De laatste negen minuten kwam de jarige keepster Anita van der Toolen in het veld en ze stopte gelijk een strafworp. Ook die erna was voor haar. De laatste minuten waren voor Odis, maar het verschil was al in de eerste helft gemaakt. Welp van de Week Els van Broekhoven vond het allemaal wel spannend en genoot van de wedstrijd.

Met een eindstand van 33-22 pakte Oliveo verdiend de punten; het staat nu tweede in de poule.
Scorers: Sophie de Jong 11, Shanna Némethy 6, Aniek Markus 5, Rianne van der Helm 5, Tara van der Kleij 2, Sanne van der Ende 2, Inge van der Ende 1 en Ingrid Bruinen 1. Zaterdagavond 17 december staat om 19.00 uur de uitwedstrijd tegen EHC op het programma. Ook zij hebben slechts eenmaal verloren. De teams zijn weer aan elkaar gewaagd in deze laatste wedstrijd van dit jaar.