Keeper Bert keert een strafworp. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren zetten zich schrap

Sport 73 keer gelezen

Pijnacker - De herenselectie van Oliveo Handbal wist zaterdagavond 10 december voor de achtste keer op rij te winnen. In de druk bezochte luchthal wist Oliveo het Leidschendamse EHC achter zich te houden. Het ging echter niet vanzelf. De thuisploeg speelde de eerste helft meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander, een ploeg waar men toch wel een beetje bang voor was. De bezoekers beschikken over fysiek sterke spelers, die vooral vanuit de tweede lijn gevaarlijk zijn. In de dekking speelt EHC een stugge 6:0-verdediging, waar Oliveo het nog weleens moeilijk mee heeft.

De eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht; de score ging gelijk op, getuige de 12-12 ruststand. Hoewel Oliveo in een te laag tempo speelde, kreeg het toch voldoende kansen. De afronding was echter niet scherp genoeg en men miste ook nog eens twee strafworpen. In de verdediging anticipeerde Oliveo te weinig op de aanvallers, waardoor het team uit Pijnacker geregeld onder druk kwam te staan.

De eerste tien minuten van de tweede helft was EHC de bovenliggende partij. Binnen vier minuten stonden de bezoekers op een 13-16 voorsprong en bleef Oliveo zoekende. Verdedigend liet vooral de rechterkant te veel ruimte voor de aanvallers van de tegenpartij, terwijl Oliveo in aanvallende zin weinig potten kon breken. Dankzij treffers van Jan Robroeks en Dennis van Bemmelen en een gehouden strafworp door keeper Bert Heemskerk, knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd via 15-16. Het wist geen stand te houden. EHC trof andermaal het doel en nam weer drie punten voorsprong (17-20).

In de fase daarop ging Oliveo wat meer risico nemen in de dekking en dit werkte positief. Men kwam sneller in balbezit en kon vervolgens makkelijke doelpunten maken via de snelle tegenaanval. Ook nu speelde de Oliveokeeper weer een belangrijke rol door al zijn derde strafworp te stoppen. Dankzij een hattrick van Van Bemmelen kwam de thuisploeg op 20-20. Na een ongelukkige botsing moest de sterke nummer 3 van EHC het veld verlaten.

EHC probeerde het nog met een andere keeper, hetgeen niet het gewenste effect gaf voor de bezoekers, maar wel voor de thuisploeg. Heel snel kwam het team van coach André de Waal op een 24-20 voorsprong, die mede door goed verdedigen van Steven van der Werff en Wouter van de Coevering in stand gehouden kon worden. In de slotfase moest Oliveo nog wel wat toegeven, maar EHC kon de schade niet meer ongedaan maken. Oliveo behaalde onder toeziend oog van de enthousiaste Welp van de Week Jeffrey Smit dankzij strijdlust een lastige, maar verdienstelijke 27-25 overwinning. Meer via www.oliveohandbal.nl

Landelijke bekerwedstrijd
Pijnacker - Dinsdagavond 13 december speelt de herenselectie van coach André de Waal een topwedstrijd tegen White Demons uit Berkel-Enschot dat eerste divisie speelt. Het is de tweede voorronde in de strijd om de NHV-beker. Toegang is € 2.

Zaterdagavond 17 december komt het Haagse Hellas 1 op bezoek in de ballonhal aan de Monnikenweg. De wedstrijd begint om 20.30 uur. Twan Klompé is dan welp van de week.