Afbeelding

Aangifte tegen voorzitter ijsbaan

Actueel 45 keer gelezen

BREKEND Nootdorp - Het bestuur van Stichting Nootdorp Iceworld heeft dit weekend aangifte gedaan bij de politie van verduistering van een groot sponsorbedrag dat bestemd was om een deel van de ijsbaan op De Markt in Nootdorp te bekostigen. Mede door deze situatie is de ijsbaan in Nootdorp nu definitief van de baan.

Wim Hoonhout van Politie Haaglanden: “Er is zaterdag door een bestuurslid van de stichting Nootdorp Iceworld aangifte gedaan tegen de voorzitter van de stichting wegens verduistering dan wel oplichting van gelden ten behoeve van de ijsbaan. Het zou gaan om een bedrag van ruim 20.000 euro. Inmiddels hebben nog enkele personen aangifte gedaan voor kleine (sponsor) bedragen.”

“Al met al vervelende zaak, die vooral veel verliezers kent. Iedereen had er zin in, en uiteindelijk is er slechts veel teleurstelling en frustratie”, aldus Hoonhout. Opmerkelijk genoeg deed de voorzitter vorige week nog een emotionele oproep op TelstarTV om de ijsbaan te redden. Hij is volgens de overige bestuursleden van stichting Nootdorp Iceworld sinds woensdag niet meer bereikbaar.

Vandaag is er overleg geweest met alle betrokkenen om de ijsbaan als nog te redden. Het financiële gat blijkt echter te groot en daarnaast is het op korte termijn operationeel niet meer te realiseren. “Volgend jaar staat er een nieuwe betrouwbare stichting met als doelstelling een prachtige ijsbaan te plaatsen in Nootdorp”, zo laten de ondernemers weten aan Telstar Online. Het bestuur van stichting Nootdorp Iceworld en ondernemers laten tevens weten alle steun die hen heeft bereikt de afgelopen dagen zeer te waarderen. "Ook de gemeente zijn we dankbaar voor alle support."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant