Afbeelding

Vriendinnen uit Delfgauw overvallen

Actueel 23 keer gelezen

Delfgauw - De politie hield zondag 11 december om 02.50 uur op de Oude Langendijk een 26-jarige Delftenaar aan die twee vrouwen uit Delfgauw met veel geweld beroofde van hun tas. De twee vrouwen liepen over de Oude Langedijk toen zij de man tegenkwamen.

Hij vroeg om een sigaret en wat geld. Toen de man dat niet kreeg en wilde doorlopen, kwam de man terug en sloeg hij zonder enige aanleiding een 19-jarige vrouw op haar gezicht. De vrouw raakte daarbij behoorlijk gewond aan haar oog. Haar vriendin, een 17-jarige vrouw, probeerde tussenbeide te komen en werd vervolgens ook door de man mishandeld. Hij greep de vrouw bij haar keel en sleurde haar over de straat. De man nam daarbij de handtas mee en rende weg in onbekende richting.

Zoektocht leidde naar verdachte
Politieagenten die snel ter plaatse waren begonnen direct met een grote zoektocht in de stad. Na een half uur zagen zij op de hoek van de Jacob Gerritstraat een 26-jarige Delftenaar staan. De man, een bekende geweldpleger veelpleger uit Den Haag, had bloed aan zijn handen en kon geen aannemelijke verklaring geven over zijn aanwezigheid op straat en het bloed aan zijn handen. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Beide vrouwen werden door de GGD behandeld aan hun verwondingen.

Voorgeleiding bij rechter-commissaris
Tijdens de insluiting was de verdachte zeer recalcitrant en schold hij iedereen uit. De man zit nog vast en de recherche overlegt maandag 12 december met het Openbaar Ministerie over de voorgeleiding van de verdachte bij de rechter-commissaris.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant