Afbeelding

Fietspaden N470 en N471 klaar

Regio 96 keer gelezen

De laatste werkzaamheden aan de fietspaden rondom de N470 en N471 zijn op 8 december afgerond. De provincie Zuid-Holland heeft hiermee een nieuw fietspadennetwerk tussen Zoetermeer, Delft en Rotterdam gerealiseerd. In totaal zijn 15 kilometer extra fietspad en 12 fietstunnels aangelegd.

Het fietspadenstelsel verbindt de 'groengebieden' met bedrijventerreinen en (nieuwbouw)wijken tussen de steden. Zo kan er nu vanuit TU/TNO-wijk in Delft door de IJsmeestertunnel onder de A13 naar de wijk Emerald en het bedrijventerrein Ruijven in Delfgauw gefietst worden. Fietsers vanuit Delft kunnen vervolgens richting de wijk Keizershof in Pijnacker naar Zoetermeer of Rotterdam rijden. De verbinding tussen Delft en Zoetermeer is op één deel na, klaar: het deel tussen de Pastoor Verburghweg en de Oostweg in Zoetermeer wordt in 2012 aangelegd.

Zoetermeer-Rotterdam
Fietsers vanuit Zoetermeer rijden langs de wijk Tolhek in Pijnacker-Nootdorp, de Klapwijkse Knoop, Berkel en Rodenrijs, bedrijventerrein Oudeland en Rotterdam The Hague Airport naar Rotterdam. De RandstadRailhaltes Pijnacker-Zuid en Berkel Westpolder zijn ook aangesloten op dit traject.

Snel, comfortabel en veilig
"De provincie wil het gebruik van de fiets voor woon-werk en woon-school verkeer stimuleren, om files op de autowegen te verminderen en bij te dragen aan een betere gezondheid van Zuid-Hollanders. Alle nieuwe fietspaden zijn daarom geasfalteerd om comfortabel te kunnen fietsen", zegt een woordvoerder van de Provincie. Langs de fietspaden is energiebesparende verlichting aangebracht. De verlichting in de groenzone wordt gedimd als er geen fietsers rijden. Daarnaast zijn de 12 fietstunnels dusdanig ontworpen en verlicht, dat zij het gevoel van veiligheid vergroten.

Recreatief fietsen
"De fietspaden N470 en N471 verbinden de stad met het landschap en zijn daarmee ook aantrekkelijk voor recreatieve fietsers. De fietsroute tussen Zoetermeer en Rotterdam loopt grotendeels door de Groenzoom, onderdeel van de Groenblauwe Slinger. De route tussen Delft en Zoetermeer zorgt voor een betere bereikbaarheid van de groengebieden bij Delft, Nootdorp en Zoetermeer", aldus de Provincie.

Samenwerking
De provincie heeft de fietspaden buiten de bebouwde kom aangelegd en werkte daarbij nauw samen met het Stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam, en de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Rotterdam, Delft en Zoetermeer. De fietspaden sluiten aan op de fietspaden binnen de bebouwde kom. Het project is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland, het Stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant