Afbeelding

Bomen entree Dobbeplas plat?

Actueel 50 keer gelezen

Nootdorp/Pijnacker - In de Commissie Dobbeplas komt maandag 19 december het plan aan de orde om bij de entree van het recreatiegebied een aantal bomen te rooien en plaats te laten maken voor laag struikgewas.

De bedoeling daarvan is, dat restaurant Buytenhout in het gebied beter zichtbaar wordt vanaf de Oudeweg. Aanwonende Van Deelen (Oudeweg) die vanaf 1985 de ontwikkelingen rond de Dobbeplas volgt, plaatst grote vraagtekens bij de operatie.

“Ik heb niks tegen het restaurant en de mensen die nu de eigenaren zijn – het ziet er keurig uit allemaal – maar het kan toch niet zo zijn, dat op kosten van de samenleving zomaar een grote hoeveelheid bomen plat gaat om het restaurant beter in beeld te krijgen vanaf de weg? Toen de exploitanten er mee begonnen, wisten ze dat het een beetje verscholen ligt. Dat heb je nou eenmaal in een natuurgebied. Ik heb er destijds, toen de plannen werden gemaakt, al voor gepleit om het restaurant wat verder richting Pijnacker op te schuiven, ter hoogte van het hondenveld, zodat het vanaf de weg zichtbaar zou zijn. Maar daar ging men destijds niet op in”, aldus Van Deelen die als enige betrokkene – met onze eigen Jan Wenteler – vanaf het prille begin alle ontwikkelingen van het Dobbeplasgebied van zeer dichtbij heeft gevolgd.

De Commissie Dobbeplas wisselde zo vaak van samenstelling dat historische kennis vaak ontbrak. De voorzitter ging dan gewoon even te biecht bij de vaste toehoorder Van Deelen, die vanaf 1985 ook alle stukken heeft bewaard. Van Deelen vindt in het algemeen dat er in en rond recreatiegebied De Dobbeplas te makkelijk met overheidsgeld wordt omgesprongen. “Neem zo’n vogelkijkhut. Ik heb meteen gezegd dat zo’n ding niet ging werken, omdat het een te mooi object is voor vandalisme. Helaas heb ik gelijk gekregen. Het ding is meerdere malen voor veel geld weer opgeknapt en nu gaan ze hem voor 7.000 euro verwijderen.”

De Dobbeplascommissie zou vorige week maandag 28 november vergaderen in Pijnacker, maar het ging niet door. Tot verbazing en ergernis van Van Deelen die pas bij de balie in het gemeentekantoor van Pijnacker hoorde dat het niet door ging. En dat terwijl hij zich met zijn slechte gezondheid naar zo’n vergadering moet slepen. Dat mag hij nog een keer doen en wel op maandag 19 december. Dan is de vergadering ook nog eens in het Provinciehuis in Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant