Politie Delft zoekt getuigen straatroven

Regio 48 keer gelezen

Delft - De politie onderzoekt drie berovingen die het afgelopen weekend in Delft plaatsvonden en is daarbij op zoek naar mogelijke getuigen.

Diefstal halsketting
Twee mannen beroofden vrijdag 2 december om 18.00 uur een 55-jarige vrouw uit Den Haag. De vrouw stond naast haar auto op de Schieweg een sigaret te roken toen twee mannen haar een klap gaven en vervolgens beroofden van enkele sierraden waaronder haar halsketting. De daders waren twee blanke mannen van 20-30 jaar oud. Beiden hadden kort geschoren donker haar. Zij zouden zijn weggerend in de richting van de Schieweg.

Vrouw beroofd van tas
Korte tijd later werd op het Koningsplein een 36-jarige vrouw uit Delft beroofd. De vrouw was uit de tram gestapt en toen zij het Koningsplein opliep, werd zij met geweld van haar tas beroofd door een jongen. Het slachtoffer kwam daarbij ten val en kreeg van de verdachte een schop. Hij rende met de tas weg in de richting van de Anna Bogerd. De jongen is circa 17 jaar oud, heeft een lichtgetinte huidskleur en droeg een zwarte jas met twee of drie strepen op de mouwen. Hij droeg vermoedelijk sportschoenen.

Beroving GSM
De derde beroving vond plaats zaterdag 3 december om 03.10 uur. Een 33-jarige Delftenaar ging na een avondje stappen op de fiets naar huis. Toen de man bij zijn huis in de De Colignystraat arriveerde, kreeg hij van een onbekende man een stomp in zijn gezicht en werd hij beroofd van zijn gsm. Het slachtoffer kon geen signalement van zijn belager vertellen.

Tips? Bel de politie!
Ben jij getuige geweest van deze berovingen of heb je informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant