Rutger Sliggers vanuit de hoek. Foto: Mieke van Veen

Zevenklapper voor handbalheren

Sport 73 keer gelezen

Zoetermeer - De herenselectie van Oliveo Handbal is zondag 4 december voor de zevende keer op rij ongeslagen gebleven. In Zoetermeer won het met 25-31 van Gemini 2. Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de ploeg uit Pijnacker zou zegevieren. De meegereisde supporters zagen de eerste twintig minuten een zwak spelend Oliveo, dat constant achter de feiten aanliep.

De verdediging greep niet voldoende in en voerde de opdracht niet uit, terwijl Oliveo in de aanval in een veel te traag tempo speelde om Gemini ‘bang’ te maken. Dit resulteerde in een 10-4 voorsprong van Gemini halverwege de eerste helft. Na het inbrengen van de nodige wissels en het goed zetten van de dekking, schroefde Oliveo eindelijk het tempo op. Onder leiding van Wouter van de Coevering trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe. De tempoversnelling was teveel voor Gemini, zodat Oliveo snel langszij kwam. Nadat Oliveo op een 13-14 voorsprong was gekomen, drukte het direct door en bij rust leidde het met 15-19.

De tweede helft waren de bezoekers heer en meester. Ze hadden het eigenlijk aan zichzelf te wijten dat de score niet verder opliep dan 17-27. Vanaf links wist Oliveo nauwelijks gevaar te stichten, waardoor het spel voornamelijk door het centrum moest. Daarnaast sprong men nogal slordig om met de kansen. Verdedigend had het team van coach André de Waal Gemini goed in de greep; het gaf weinig weg. In de slotminuten gaf het echter toch nog te veel ruimte weg, waardoor de thuisploeg de schade nog enigszins beperkt wist te houden. Het slotakkoord was voor Heren 2 speler Benjie Luscuere die via een strafworp de eindstand op 25-31 bepaalde.
Zaterdag 10 december speelt H1 thuis tegen EHC om 20.30 uur onder toeziend oog van Welp van de Week Jeffrey Smit.

Historische wedstrijd
De herenselectie van Oliveo Handbal speelt dinsdagavond 13 december een thuiswedstrijd tegen White Demons in het kader van de landelijke beker. Oliveo versloeg hoofdklasser DWS uit Schiedam in de eerste voorronde. De tegenstander uit Berkel-Enschot is door loting bepaald en speelt eerste divisie.
Deze tweede voorronde om de NHV-beker begint om 20.00 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg. Iedereen is van harte welkom. De toegang bedraagt slechts € 2. Voor het eerst in de geschiedenis van Oliveo Handbal haalt een team dit landelijke niveau. Weet het jonge team weer te stunten? Trainer/coach André de Waal en zijn manschappen rekenen op veel support bij deze unieke wedstrijd.