Ingrid probeert de cirkel te bereiken. Foto: Vincent Lorist

Handbaldames winnen derby

Sport 37 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Het leek zondag 4 december wel een thuiswedstrijd van de handbaldames bij het Berkelse TOGB; op de tribune veel Oliveogezichten. Deze derby kent zijn verleden; vorig seizoen had Oliveo met rust nog een voorsprong van negen punten, maar het was uiteindelijk blij met het ene punt dat meegenomen kon worden. Dit seizoen kent TOGB een slechte start met maar een punt uit gelijkspel en drie verloren wedstrijden.

De eerste tien minuten waren voor Oliveo. Sophie de Jong opende de score na een onderschepping. TOGB kwam tot twee keer terug. Door twee scores na elkaar van Ingrid Bruinen dacht Oliveo het gaatje geslagen te hebben en ging er wat te makkelijk over denken. Door veel fouten en missers kon TOGB na achttien minuten gelijk komen. Mede door afstandsschutters Inge van der Ende en Rianne van der Helm kwam er meer felheid in het spel. Ondanks een matig begin was de ruststand 10-15.

De Oliveodames waren verbaasd over het eigen spel, hier moest toch makkelijk gewonnen worden! TOGB oogde vermoeid en daarom schroefde Oliveo het tempo wat omhoog. Na drie minuten opende Ingrid de score, al snel gevolgd door een doelpunt van Sophie. Oliveo domineerde de hele tweede helft en liep verder uit. In de verdediging ging het team van coach Bemmel iets offensiever staan en TOGB raakte verstrikt in de eigen looppatronen. Danique van Lokven stond een betere tweede helft te keepen en de laatste vijf minuten maakte Chantal Hooijmans haar debuut op het doel. Het lukte TOGB nog maar een keer te scoren. De van te voren beloofde tien punten verschil werden gehaald; de eindstand was 16-27.

Oud Oliveokeepster Inge Vollebregt kon met opgeheven hoofd het veld verlaten; TOGB kwam vooral in het veld te kort. Door deze overwinning en het puntenverlies van EHC zijn de Oliveodames in de top drie komen te staan.
Scorers: Sophie de Jong 7, Rianne van der Helm 5, Ingrid Bruinen 5, Inge van der Ende 3, Shanna Némethy 3, Sanne van der Ende 2, Tara van der Kleij 1 en Aniek Markus 1.

Zaterdag 10 december staat de thuiswedstrijd tegen ODIS op het programma. De wedstrijd begint om 19.00 uur met Els van Broekhoven als Welp van de Week. Meer via www.oliveohandbal.nl.