Afbeelding

Echte Sinterklaas even in Pijnacker

Actueel 68 keer gelezen

VIDEO Pijnacker - De enige echte Sinterklaas heeft vandaag op de St Josephschool in Pijnacker laten zien dat hij de verkeersveiligheid van kinderen serieus neemt. Op een feestelijke wijze schonk hij een “Victor Veilig” aan de 250 kinderen van de school en de betrokken verkeersouders. De Victor Veilig is ter beschikking gesteld door de ANWB.

Victor Veilig, de felgroen gekleurde plastic pop met vlag, waarschuwt automobilisten voor buitenspelende kinderen. Uit onderzoek weet de ANWB dat beginnende verkeersdeelnemers zoals kinderen veel risico lopen. Het aantal ongevallen met dodelijke afloop neemt af, maar het aantal ernstig gewonden niet. Het is de wens van de ANWB en VVN om ook het aantal gewonden te verminderen. Een Victor Veilig staat daarom bovenaan het verlanglijstje van de ANWB.

De ANWB vraagt haar leden om te helpen kinderen veilig buiten te laten spelen. Dat doen zij door hun oude ledenpas in te leveren bij de ANWB-winkel. Miljoenen ANWB-leden krijgen in de komende maand hun nieuwe lidmaatschapskaart voor 2012 in de bus. Dan verdwijnen er ook meteen miljoenen lidmaatschapspassen in de prullenbak. Inleveren van de oude pas is beter voor het milieu, en voor iedere 100 ingeleverde passen doneert de ANWB één ‘Victor Veilig’ aan Veilig Verkeer Nederland. De ANWB streeft naar plaatsing van maar liefst 3300 ‘Victor Veiligs’ in Nederland.

ANWB-leden kunnen de kaart vanaf maandag 5 december 2011 tot en met 29 februari 2012 inleveren. Meer informatie op anwb.nl/helpmee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant