Politiehelikopter spoort verdachte op

Actueel 6 keer gelezen

Delfgauw - Met vereende krachten hielden politieagenten van Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden donderdagochtend in Delfgauw twee gevluchte Polen aan. De ene man, die zich verstopt had in de tuin van een molen aan de Noordeindseweg, werd opgespoord met behulp van de ‘warmtecamera’ van de politiehelikopter.

Politieagenten van Rotterdam-Rijnmond gaven de bestuurder van een personenauto rond 01:15 uur op de Oude Leedeweg in Rotterdam een stopteken om de inzittenden te controleren. De bestuurder gaf geen gehoor aan het stopteken en reed er hard vandoor richting Pijnacker.

Agenten reden achter het voertuig aan en schakelden ondertussen hun Haaglandse collega’s in. Die troffen het voertuig korte tijd later aan in een sloot langs de Korftlaan in Delft. De bestuurder was naar de overzijde van het water gezwommen en het recreatiegebied Delftse Hout ingevlucht. De bijrijder zat nog in het voertuig en kon er niet meer uit. Nadat de brandweer de auto uit het water had getrokken, wilde de 19-jarige man uit Polen niet meewerken. Hij had een hamer in zijn hand, weigerde uit de auto te komen en beledigde politieagenten. Hierop pepperde agenten de man, waarna zij hem aanhielden.

De bestuurder, een 29-jarige man uit Polen, werd middels de warmtebeeldcamera van een politiehelikopter van het KLPD opgespoord en aangehouden. Bij een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed. Tegen de bijrijder wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging en wederspannigheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant