Afbeelding

Buurtbus tussen Pijnacker en Nootdorp

Actueel 57 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De nieuwe dienstregeling komt er weer aan. Daarmee zal op zaterdag 10 december buslijn 61 tussen Pijnacker en Nootdorp verdwijnen. Deze buslijn verbindt de twee dorpskernen al jaren met elkaar. Gelukkig levert Vereniging Buurtbus Pijnacker een goed alternatief.

Op maandag 12 december start Vereniging Buurtbus Pijnacker een nieuwe verbinding tussen de twee woongebieden Pijnacker en Nootdorp. De oude busroute zal zelfs uitgebreid worden met enkele nieuwe haltes. De bussen rijden in Pijnacker onder andere langs ouderencentra zoals de Schakelaar, het Helmhuis en de Acaciahof. In Nootdorp komt de buurtbus langs Veenhage, de Parade, de GGZ en de oude dorpskern. Ook de stations van Randstadrail in Pijnacker-Centrum, Pijnacker-Zuid en Nootdorp staan op de route.

De heer Toet van Vereniging Buurtbus Pijnacker laat weten erg verheugd te zijn met de alternatieve route. "We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om dit alles te realiseren. Het loopt nu allemaal op rolletjes. Vanaf 12 december gaan we rijden met twee bussen op een twee-uurstraject. Wel zijn we nog steeds hard op zoek naar vrijwilligers die als chauffeur willen fungeren", aldus de heer Toet. 

De acht persoonsbus is wel toegankelijk voor rollators, maar niet voor rolstoelen. Bovendien is het niet mogelijk om met de OV-chipkaart te reizen in de buurtbus. Men dient een kaartje te kopen bij de chauffeur. Wethouder José van Egmond laat via twitter weten erg trots te zijn op het alternatief van de buurtvereniging. Meer informatie over de Buurtbus vind je hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant