Afbeelding

Schietpartij Veenweg na inbraak

Actueel 151 keer gelezen

Nootdorp - Inbrekers die zaterdagavond 26 november tegen middernacht in een boerderij aan de Veenweg werden gestoord door een thuisgekomen bewoonster, keerden enkele uren later terug om hun klus alsnog te klaren. Hierbij stuitten zij echter op de inmiddels volledig aanwezige familie. Op hun vlucht schoten de inbrekers ruim tien keer. De politie is op zoek naar getuigen.

Toen een 27-jarige bewoonster rond 23.45 uur thuis kwam, zag zij iemand met een bivakmuts op in de woning staan. Nadat deze persoon schrok en hard iets riep, stapte de bewoonster in haar auto om snel weg te rijden. Hierna belde zij zowel de politie als haar ouders.

Zaterdag 26 november kort voor middernacht kreeg de politie een melding van een inbraak in een boerderij aan de Veenweg. In de boerderij troffen agenten een volledig overhoop gehaalde woonruimte aan. Er bleek inderdaad ingebroken. Naar later bleek, hebben de inbrekers voor enkele tienduizenden euro’s aan sieraden en andere goederen gestolen. Omdat het een zeer complexe inbraak betrof, droegen de agenten de zaak over aan de recherche, die zondagmorgen vroeg het onderzoek zou starten. De agenten maakten met de bewoners afspraken voor de volgende dag en verlieten het terrein.

Inbrekers terug
Zondag 27 november rond 02.40 uur belde een van de bewoners echter opnieuw het alarmnummer, omdat de inbrekers waren teruggekeerd en dit keer op de bewoners hadden geschoten. Terwijl vader en zoon rond dat tijdstip een toegangsdeur provisorisch repareerden, sloegen de honden aan en renden zij naar het achterterrein. Toen de familie poolshoogte nam, zagen zij een lange, in zwart geklede man. Hij schoot direct enkele keren richting de bewoner. Daarna rende hij weg, waarop een van de bewoners de achtervolging inzette. De verdachte wist te ontkomen en schoot tijdens zijn vlucht herhaaldelijk. Ook een tweede verdachte dook op en sloeg op de vlucht.

De politie startte direct een groot onderzoek. Vermoedelijk kwamen de inbrekers terug voor een kluis die ze nog niet hadden open gekregen. Bij deze kluis trof de politie verschillende inbreekwerktuigen aan. De Forensische Opsporing heeft verschillende sporen kunnen veiligstellen. Hulzen vonden zij niet, vermoedelijk werd met een alarmpistool geschoten.

Gestolen kentekenplaten
Een bewoner van de Vrouw Avenweg ontdekte rond 01.30 uur dat een zwarte Seat Leon tegen zijn geparkeerde auto was aangereden. Omdat het voertuig hierna met gedoofde lichten en hoge snelheid wegreed, belde de bewoner direct de politie. De bewoner zag bij het voertuig twee getinte jongens van ongeveer 25 jaar, beiden met donkere kleding. Eén van hen droeg een groen muts. Mogelijk zijn beide verdachten tussen de eerste en tweede inbraak in de omgeving gebleven.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u tijdens een van de inbraken, rond 23.45 en 02.30 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Veenweg? Heeft u informatie over de zwarte Seat Leon die vermoedelijk voor beide inbraken is gebruikt? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Ypenburg/Leidschenveen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant