Afbeelding

Recordaantal woninginbraken

Actueel 21 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het aantal auto-inbraken in Pijnacker-Nootdorp blijft stabiel of neemt zelfs wat af, maar met de woninginbraken loopt het de spuigaten uit. Dat heeft burgemeester Rik Buddenberg gezegd in de gemeenteraad.

In 2009 waren 124 inbraken in woningen, vorig jaar 173 en nu staat de teller al op meer dan 240. Donderdag werd aan de Geerbron in Pijnacker/Koningshof bij een rijtje van zeven huizen bij alle woningen aan de voordeur gemorreld. Alleen omdat sommige huizen bewoond waren, werd daar niet ingebroken.

Eerlijk Alternatief vroeg waarom de politie niet vaker’s avonds en ’s nachts actief wordt. Dat gaat volgens de burgemeester echter ten koste van de hoeveelheid blauw op straat. Het zijn namelijk dure uren en ook de politie moet bezuinigen. Het college van BenW wil veel meer nog dan tot nu toe inzetten op preventie. Dat kan met beter hang- en sluitwerk en ook met buurtwachten.

Omtrent inbraken in winkelcentra komt de discussie over cameratoezicht weer in beeld. Onlangs waren er winkelkraken bij Bruna in Pijnacker en Nootdorp en bij Marian de Visser in Nootdorp, waarbij de inbrekers/dieven vooral uit waren op sigaretten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant