Afbeelding

Blocker zakt, maar nog niet weg

Actueel 58 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De blocker op de Nieuwkoopseweg gaat ‘zakken’ maar zal nog niet worden verwijderd. Dat heeft verkeerswethouder José van Egmond donderdag in de gemeenteraad gezegd.

Het college van BenW wil bezien hoe het verkeer zich ontwikkelt op de Nieuwkoopseweg, zodra de blocker is uitgeschakeld. Nu is het apparaat in werking tussen zeven en negen uur in de morgen en van drie tot zes in de middag. Alleen pasjeshouders (bewoners vooral) kunnen er dan met de auto doorheen.

De reden dat de blocker wel ‘uit’ kan, is volgens het college van BenW dat er sinds kort een alternatief en veilig fietspad tussen Pijnacker en Nootdorp langs de spoorlijn. Bewoners van de Nieuwkoopseweg zeggen dat dit fietspad geen oplossing is voor de verkeersonveiligheid van hun kinderen. Zij vrezen bovendien dat het uitschakelen van de blocker tot gevolg zal hebben dat al het sluipverkeer van vroeger weer terugkomt plus de daarmee gepaard gaande onveiligheid en de schade aan de weg.

De blocker is in werking vanaf 2007. Hij doet het (technisch!) nog steeds heel goed. Mogelijk zal de blocker nog wel onderwerp van discussie zijn in de gemeenteraad maar het verkeersbesluit om hem al dan niet tijdelijk te ‘begraven’, is een bevoegdheid van BenW. (SO)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant