Afbeelding

Winkels op zondag tot tien uur ’s avonds open

Actueel 72 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De komende twee jaar mogen in Pijnacker-Nootdorp op zondag drie supermarkten open van vier uur in de middag tot tien uur in de avond. Dat heeft de gemeenteraad beslist.

Op dit moment zijn de Jumbo in Nootdorp en de Plus in Pijnacker van vier tot acht open. Kenners zeggen dat er na zeven uur in de avond niet veel klanten meer komen, maar een grote meerderheid in de raad wil dat de supermarkten als ze dat willen gebruik kunnen maken van de volledige mogelijkheden die de wet biedt. Ook het CDA is niet tegen. Alleen Christen Unie/SGP stemde tegen alle voorstellen voor het openen van winkels op zondag.

Per 15.000 inwoners mag er één supermarkt open. Albert Heijn Delfgauw heeft geen interesse, dus mogen er in Pijnacker en Nootdorp in totaal drie open. Dat gaat op basis van loting tussen de belangstellende vestigingen van de diverse ketens. Over het hoe en waarom van de loting was gisteravond nog veel onduidelijk. Telstar heeft ‘opheldering’ gevraagd bij de gemeente. Meer over deze materie woensdag in de Telstar-krant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant