Afbeelding

Diefstal en vernieling Iepenhof

Actueel 49 keer gelezen

Delfgauw - Op de grens van Delft en Delfgauw ligt aan de Hoflaan Begraafplaats Iepenhof. De afgelopen tijd worden er regelmatig spullen bij graven gestolen of vernield. Dit is te lezen in een uitgebreid artikel in Delft op Zondag.

Irene de Waal (70) moest vorig jaar augustus haar dochter begraven. Sindsdien is er al drie keer iets van het graf op Begraafplaats Iepenhof gestolen, één keer werd iets vernield. In de krant doet zij haar verhaal. Volgens de redactie zijn er alleen al dit jaar al tien officiële incidenten gemeld bij de gemeente. Dat zijn meer meldingen dan vorig jaar, toen diefstal van graven nog ‘incidenteel’ voorkwam.

Delft heeft al sinds lange tijd geen beheerders meer wonen op de begraafplaatsen. Dus is er niemand die – als het donker wordt – een oogje in het zeil houdt. “Mensen die dit doen beseffen niet wat voor impact dit op iemand heeft. Het ligt zó gevoelig, het raakt je altijd extra. Je blijft toch met je poten van andermans graf af?” aldus Irene in de weekendkrant. De politie roept mensen op altijd aangifte te doen, zodat er een onderzoek ingesteld kan worden en de incidenten goed in kaart kunnen worden gebracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant