Foto: twitter.com/iTzAbySS
Foto: twitter.com/iTzAbySS

Brand in woonhuis aan Gentiaan in Ypenburg

Actueel 72 keer gelezen

UPDATE Ypenburg - Vrijdagmiddag omstreeks drie uur is in Ypenburg (oud Nootdorp deel) door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een slaapkamer aan de Gentiaan. Door kordaat optreden van twee dames werd de bewoonster uit de brandende kamer gered.

“Ter plaatse bleek dat de buurvrouw het schelle geluid van de rookmelder had gehoord waarop zij zich geen moment bedacht en haar buurvrouw te hulp schoot. Samen met een toegesnelde EHBO docente die in een nabijgelegen school les gaf wist zij de bewoonster uit het brandende huis te redden”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De brandweer had de brand snel onder controle en gaf na ongeveer een half uur het sein "brand meester". De bewoonster werd door de gealarmeerde ambulance naar een ziekenhuis in de buurt vervoerd. Voor de aanwezige huisdieren kwam een dierenambulance ter plaatse. Voor een poes bleek helaas de hulp te laat. Deze is door de brand omgekomen. Voor de hond kwam de hulp gelukkig op tijd en deze heeft de brand overleefd. De politie zal onderzoek verrichten naar de oorzaak van de brand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant