Afbeelding

Geen vreugdevuur in Oude Leede

Actueel 34 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Omdat ook tijdens de laatste jaarwisseling in de Oude Leede een caravan in brand werd gestoken, heeft burgemeester Rik Buddenberg besloten dit jaar wederom geen vergunning te verlenen voor een vreugdevuur op het trapveldje.

Er geldt tijdens de jaarwisseling mogelijk ook weer een samenscholingsverbod in het buurtschap en er worden hekken geplaatst rondom het bewuste veld, zo schrijft het AD op basis van een gesprek met de burgemeester. Een woordvoerder van de gemeente laat echter weten: "Het artikel is wel erg stellig gebracht en in uitspraken over bijvoorbeeld groepenwerende hekken en samenscholingsverboden herkent de burgemeester zich niet."

Vorig jaar werd tegen alle afspraken in toch weer een caravan in brand gestoken. In de aanhanger stonden vaten met olie en autobanden. Een groot deel is in de sloot gelopen. De burgemeester neemt dit incident hoog op. Vijf jaar geleden raakte een persoon ernstig gewond bij het aansteken van een caravan en een auto. Sindsdien gelden er nieuwe afspraken. Toch worden er elk jaar illegaal auto's en caravans in brand gestoken op de Zuideindseweg en Oude Leedeweg.

Ypenburg
In Ypenburg escaleerde het oud- en nieuwfeest vorig jaar volledig. De mobiele eenheid kwam in actie en ruiten van woonhuizen werden door jongeren ingegooid. Ook daar is de bouw van een vreugdevuur dus nog onzeker. Omdat het vuur in Ypenburg mogelijk wordt afgelast is Nootdorp een punt van overweging, zo laat Rik Buddenberg vandaag in het Algemeen Dagblad weten. Dit omdat er angst bestaat dat overlastgevende jongeren zich anders in de dorpskernen gaan ophouden.

Delfgauw
Overigens is de burgemeester erg te spreken over de jongeren in Delfgauw. “Die doen het uitstekend.” In Delfgauw komt daarom gegarandeerd weer een vreugdevuur. Aanstaande maandag wordt een definitieve uitspraak verwacht. De burgemeester gaat eerst in gesprek met de politie, justitie en het jongerenwerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant