Afbeelding

Pijnacker-Nootdorp niet beste fietsstad

Actueel 35 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente Den Bosch is vanmorgen uitgeroepen tot beste fietsstad van Nederland. Onze gemeente was samen met Harderwijk, Houten en Groningen in de race voor deze titel, maar gaat niet met de beker naar huis.

Volgens de bond was de jury unaniem onder de indruk van de inspanningen van Den Bosch om het fietsen een impuls te geven. Het is de vierde keer dat de eretitel fietsstad is toegekend. Eerder kregen Veenendaal (2000), Groningen (2002) en Houten (2008) de titel.

Wethouder José van Egmond vindt het erg jammer dat Pijnacker-Nootdorp niet heeft gewonnen: "We zouden natuurlijk het allerliefst zelf een jaar lang de titel Fietsstad willen voeren, maar het is Den Bosch van harte gegund. Alleen al de nominatie heeft laten zien dat we veel doen voor onze fietsers. Het is een mooie waardering voor alle resultaten van de afgelopen jaren."

Stemmen
Overigens heeft de nominatie in het voortraject meer waarde dan de uiteindelijke eerste prijs. De nominatie kwam tot stand door een vakjury. Het stemmen verliep via internet en dan heeft een grote stad natuurlijk al snel voorsprong. TelstarTV maakte eerder een reportage over fietsen in de gemeente. Een terugblik. Houdoe!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant