Zaak loempiabakker opgelost

Regio 47 keer gelezen

Ypenburg - Het overvallenteam Twister van politie Haaglanden dat de overval onderzoekt op een 36-jarige loempiabakker in Ypenburg op zaterdag 5 november hield dinsdag 15 november drie verdachten aan.

De verdachten, een 15-jarige jongen uit Rotterdam, een 17-jarige en een 19-jarige Rotterdammer zitten vast voor verhoor. Het drietal wordt verdacht van de brute woningoverval op een loempiabakker. Het slachtoffer werd ’s morgensvroeg op het moment dat hij een woning aan de Jonkheer van Riemsdijklaan wilde ingaan overvallen, mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. Bij de overval maakte de overvallers gebruik van pepperspray.

De foto's van de verdachten werden snel na de overval vrijgegeven door politie en het Openbaar Ministerie, met de bedoeling snel achter de identiteit van de overvallers te komen. Vele bruikbare tips kwamen hierop binnen. Het rechercheteam kreeg ook via Meld Misdaad Anoniem informatie over de identiteit van de verdachten. Het overvallenteam Twister dat de zaak in onderzoek heeft, onderzocht alle tips en dat onderzoek leidde uiteindelijk naar het drietal. Toen het team op zoek ging naar deze verdachten, bleek dat zij al vast zaten voor andere gewelddadige feiten.

Meerdere strafbare feiten
Gebleken is dat de verdachten kort geleden waren aangehouden voor twee gewelddadige berovingen in Leiden en Rotterdam. De 15-jarige en de 19-jarige verdachten pleegden woensdag 9 november een gewelddadige beroving in Leiden van een auto waarbij de 72-jarige eigenaar van de auto op zijn hoofd was geslagen. Het slachtoffer verklaarde dat er die avond twee jonge mannen voor zijn deur stonden. De jonge mannen vroegen de Leidenaar met hen mee te komen naar een persoon die spullen van de man had gevonden. De man nam hen mee in zijn auto en hij moest door Leiden rijden. In de Saffierstraat dwongen de twee verdachten de man uit te stappen en sloegen hem op zijn hoofd.

De man stapte uit en riep om hulp, waarna de twee ervandoor gingen. De politie zag twee mannen richting de Damlaan rennen en de struiken ingaan. Een politiehond werd ingezet om de twee verdachten te vinden. Eén verdachte vluchtte uit de struiken en kon even later worden aangehouden nadat hij werd ingesloten door twee zijn meegenomen naar het politiebureau. De derde verdachte - 17-jarige Rotterdammer - pleegde donderdag 10 november in Rotterdam een gewelddadige straatroof en werd de dag erop aangehouden.
Voorgeleiding. Het drietal wordt vrijdag 18 november 2011 voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het rechercheteam zet het onderzoek naar de zaak voort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant