Celstraf geëist tegen inbreker zonnestudio

Actueel 44 keer gelezen

Pijnacker - De officier van justitie heeft gisteren een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist tegen een 29-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfsplaats. Hij wordt verdacht van negen autodiefstallen in Den Haag, tussen oktober 2010 en 3 februari 2011, het inbreken in een bedrijfspand in Delft en Pijnacker waarbij een kluis gestolen werd en het voorhanden hebben van een alarmpistool.

Volgens de officier zou de verdachte bijna dagelijks op pad gaan om auto’s te stelen. Een groot deel van deze auto’s maakte hij open met een zogenaamde moedersleutel. Hiermee maakte hij met name auto’s van het merk Nissan open. De verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, zou er een gewoonte van hebben gemaakt om auto’s te stelen om daarmee in zijn levensonderhoud te voorzien. Veel van de gestolen auto’s komen uit de Heesterbuurt in Den Haag. De gestolen voertuigen werden regelmatig in diezelfde buurt teruggevonden.

Naast de autodiefstallen wordt de man ook verdacht van betrokkenheid bij een inbraak bij een zonnestudio in Pijnacker op 17 oktober 2010 en bij een inbraak in een bedrijfspand in Delft, op 24 januari 2011 en 7 februari 2011. Bij deze inbraken werden de kluizen weggenomen.

In één van de gestolen auto’s bevonden zich een aantal pakketjes met daarin onder andere een mobiele telefoon, een spelcomputer, dure damesschoenen en kleding. In een andere auto lag een hoeveelheid medicijnen die bij verkeerd gebruik dodelijk kunnen zijn.

Meerdere verdachten
Naast de 29-jarige verdachte moesten ook vier andere personen gisteren voor de rechter verschijnen, waaronder twee broers en de vriendin van de verdachte. De officier van justitie eiste tegen hen werkstraffen. Vandaag komen opnieuw vijf verdachten in deze zaak voor de rechter. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een aantal van de autodiefstallen en inbraken. De rechter doet op 30 november uitspraak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant