Sponsor Sport 2000 tekent voor vier jaar. Foto: Peter Luscuere

Handbaldames te snel voor Hermes

Sport 250 keer gelezen

Pijnacker - Het was genieten zaterdagavond 12 november in de bekende ballonhal van Oliveo Handbal. Dames 1 won overtuigend van Hermes en daarna werd Heren 1 koploper in de regio door de winst op Westlandia.

Hermes uit Den Haag had de hele wedstrijd tegen concurrent Oliveo vrijwel niets in te brengen. Beide teams stonden vooraf in punten gelijk. Negen minuten ging het gelijk op, maar daarna wist Oliveo vooral door een trefzekere Sophie de Jong en Shanna Némethy de voorsprong te vergroten. Door de vele afwisselende looplijnen kreeg de verdediging van Hermes geen vat op de snelle aanvallen van Oliveo. De hoekspeelster van Hermes kreeg van Charlotte van Hensbergen geen ruimte waardoor Hermes vrijwel alleen tot scoren kwam door van afstand te schieten. Was de stand na een kwartier spelen nog 7-4, hierna leek het team van coach Henny van Bemmelen en begeleidster Monique Lorist een geoliede machine. Afstandsschutters Rianne van der Helm en Inge van der Ende brachten de verdediging regelmatig in verwarring waardoor Shanna en Sophie hun kansen konden benutten op de cirkel.

Met een ruststand van 17-11 was het zaak de concentratie vast te houden en door te gaan met het afwisselende spel. Het was duidelijk dat de Oliveodames sneller, beweeglijker en feller waren. Monique van Winden opende de score in de tweede helft. Keepster Danique van Lokven stond geweldig te keepen waardoor in het eerste kwartier Hermes slechts vier keer wist te scoren. Oliveo ging maar door met onder andere een geweldig schot van Laura Zuijdgeest in de kruising. Bij een verschil van tien punten trachtte Hermes nog dichterbij te komen, maar uiteindelijk werd de afstand alleen maar groter. In vier minuten tijd wisten achtereenvolgens Rianne, Tara van der Kleij, Shanna, Inge en Sophie te scoren. Het was overduidelijk dat de dames alles hadden gegeven, aan beide kanten. De laatste vier minuten werd er nog slechts drie keer gescoord. De eindstand was 36-22, een overtuigende overwinning voor Oliveo.

Welp van de week Bente Eeken zei genoten te hebben van de wedstrijd. De meiden van de C2 hebben het de hele wedstrijd volgehouden voor elk doelpunt uitgebreid te juichen. Ze nodigden na de wedstrijd de dames uit om een keer bij hun wedstrijd te komen kijken. Dan mogen zij de ‘dame van de week’ uitkiezen.

Scorers: Sophie 12, Shanna 11, Ingrid Bruinen 4, Laura 2, Sanne van der Ende 2, Monique 1, Rianne 1, Tara 1 en Inge 1. Zondag 20 november staat om 10.30 uur de uitwedstrijd tegen Hercules op het programma. Dinsdag 22 november speelt Oliveo de eerste voorronde om de Jan Alma Cup thuis tegen Gemini om 20.15 uur.