Steven van der Werff in de aanval. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren koploper in de regio

Sport 147 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdag 12 november heeft de herenselectie van Oliveo Handbal zijn vierde wedstrijd op rij gewonnen. In een sfeervolle ballonhal werd Westlandia uit Naaldwijk verslagen met 29-23, nadat de thuisploeg bij rust leidde met 14-9. De basis voor de overwinning werd gelegd door een sterke eerste helft, waarbij de Pijnackernaren vooral verdedigend goed werk verrichtten.

Met Samuel Luscuere op de positie van de geblesseerde cirkelspelers Roel de Jong en Silco Binkhorst en een betrouwbare sluitpost Bert Heemskerk vormde de verdediging een bijna niet te nemen vesting voor Westlandia. De aanvallende combinaties van de bezoekers werden goed ontregeld en zodoende kwam Oliveo soms snel in balbezit. In aanvallend opzicht probeerde het team van trainer coach André de Waal en begeleider Angelo van der Hoeven de zwakke punten in de defensie van Westlandia goed te benutten. Veel aanvallen over de flanken en beweeglijk spel waren de oplossing.

Voor Oliveo opende Steven van der Werff de score, waarna genoemde Luscuere en Dennis van Bemmelen de thuisploeg op 3-0 zetten. Via 9-6 had Danny Ruigrok een belangrijk aandeel in de ruime marge bij rust. In het laatste deel van de eerste helft scoorde hij maar liefst drie strafworpen.

De opgebouwde marge van vijf treffers bleef ook in de tweede helft lang op het scorebord staan. Deze helft was ook lang niet zo aantrekkelijk als het eerste bedrijf. Beslissingen van de scheidsrechters brachten coaches, spelers en toeschouwers soms in verwarring. Omdat de mannen in het zwart ook wat vaker tijdstraffen uitdeelden, stonden beide teams regelmatig in ondertal. Aanvankelijk leek de thuisploeg hier het meeste last van te hebben en konden de bezoekers halverwege terugkomen tot 20-17. Jan Robroeks gaf met een treffer het startsein voor een sterke fase aan Oliveozijde. Nadat de thuisploeg vijf keer op rij het net gevonden had, was de wedstrijd bij een stand van 25-17 eigenlijk al beslist.

Coach André kon het zich toen veroorloven om juniorkeeper Koen Franke in het doel te zetten en enkele spelers in het veld te brengen die nog niet al te veel gespeeld hadden. Uiteindelijk was het de eer aan HS2-speler Benjie Luscuere om de einduitslag van 29-23 vast te leggen. Dit alles onder toeziend oog van Welp van de Week Rens van Halderen die een topavond beleefde.

Met deze zege nestelt Oliveo zich aan de kop van de regionale klasse. Samen met het Barendrechtse Savosa heeft Oliveo twee punten voorsprong op de andere teams. Omdat het doelsaldo van Oliveo net even iets beter is, staat de ploeg uit Pijnacker fier aan kop. Een onverwachte meevaller voor de handballers van Oliveo.

Team Ries
Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigde coach André namens het team speler Roel de Jong een
oorkonde met daarop de belofte van het team voor elk gemaakt doelpunt in seizoen 2011-2012 per speler € 0,10 te doneren aan Team Ries. Ter nagedachtenis aan zijn vader heeft Roel met enkele vrienden dit team gevormd om in 2012 de Alpe d’Huez te gaan beklimmen. Gezien het huidige doelsaldo belooft het een flink bedrag te worden.

Zaterdagavond 19 november reist Heren 1 af naar Amsterdam voor de treffer tegen Aristos om 20.10 uur. Heren 2 speelt op woensdag 23 november om 21.00 uur thuis de eerste voorronde om de Jan Alma Cup tegen Hermes 1. Meer via www.oliveohandbal.nl. Meer over de handbalheren in de Telstar van woensdag.