Afbeelding

Wees alert op babbeltrucs

Regio 63 keer gelezen

Regio - Twee dames van bijna 90 jaar zijn afgelopen weekend in onze regio het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Nog onbekende personen wisten met een smoes de woning binnen te dringen en onder andere een portemonnee en juwelen buit te maken.

In één geval werd aangebeld door twee vrouwen. Hier volgt het signalement. Dader 1: Vrouw van ongeveer 45 jaar met een bol gezicht, donker haar en een gezet postuur. De vrouw had een lengte van ongeveer 1.65 mtr. Dader 2: Vrouw van ongeveer 40 jaar met donker kort haar en een normaal postuur. De vrouw had een lengte van ongeveer 1.60 mtr. Beide dames hadden een mogelijk Portugees uiterlijk.

In het andere geval gaat het om een man tussen de 1.60 en 1.70 meter lang en met een getinte huidskleur dan wel en een Indisch uiterlijk. Hij had een tenger postuur, kort donker haar en is tussen de 30 en 35 jaar. De vrouw in dit gezelschap was blank en tussen de 1.60 en 1.70 meter lang. Zij had een gezet postuur, lichte ogen, half lang bruin haar in een staart en was tussen de 20 en 30 jaar. De tweede vrouw was tussen de 1.60 en 1.65 meter lang en had een Indisch uiterlijk. Zij had een tenger postuur, donker haar en was tussen de 20 en 25 jaar.

Waarschuwing: blijf alert!
De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit "hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht.

Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de "bank" of de "politie" belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant