De actieve verdediging.

Dames plaatsen zich voor de Jan Alma Cup

Sport 65 keer gelezen

Pijnacker - Dinsdagavond 25 oktober speelden de handbaldames van Oliveo Handbal voor plaatsing in de strijd om de Jan Alma Cup. Tegenstander Hellas 3 uit Den Haag speelt net als Oliveo in de tweede klasse, alleen in de andere poule. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar de overwinning is geen moment in gevaar geweest.

Vanaf het begin was het team van coach Henny van Bemmelen goed fel op de bal. Met snel tikken en gevarieerde looplijnen bracht het Hellas in verwarring. Toch kende Oliveo een minder middenstuk, zodat het na twintig minuten toch weer gelijk stond. Vooral schutter Inge van der Ende maakte het verschil. Bij rust was het 12-9.

De tweede helft ging Oliveo door met waar het gebleven was. Glijdend veroverde Ingrid Bruinen de bal waardoor Tara van der Kleij kon scoren. Met twee uitstekende keepers in het doel bij Oliveo en een actieve verdediging lukte het Hellas niet meer om dichterbij te komen, waardoor de eindstand op 26-20 kwam te staan.

Opvallend was ook dat er elf dames scoorden: Shanna Némethy 6, Rianne van der Helm 4, Aniek Markus 3, Tara van der Kleij 3, Inge van der Ende 2, Sophie de Jong 2, Charlotte van Hensbergen 2, Ingrid Bruinen 1, Laura Zuijdgeest 1, Monique van Winden 1 en Sanne van der Ende 1. De volgende tegenstander in de Jan Alma cup zal Gemini zijn en die wedstrijd wordt ook thuis gespeeld. De datum is nog niet bekend.

Begin zaalcompetitie

Zaterdagavond 29 oktober speelde Dames 1 de eerste zaalcompetitiewedstrijd tegen Ventura 2 uit Schiedam, een altijd lastige tegenstander. In de eerste minuten werd er aan beide kanten veel gemist. De gehele eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Op zich was coach Bemmel niet ontevreden. Hij wilde wel wat meer gretigheid zien, zeker omdat Ventura wat passief speelde. Met een ruststand van 8-8 beloofde het een spannende tweede helft te worden. Ventura ging sterk van start en maakte in het eerste deel van de tweede helft het verschil; het kwam vier punten voor.

Oliveo kreeg met nog acht minuten op de klok weer wat meer grip op de wedstrijd en kwam langzaam dichterbij. Helaas was dit niet genoeg, de eindstand kwam uit op 15-17 en de punten gingen mee naar Schiedam. Uiteraard was er de teleurstelling. Er had zeker meer in kunnen zitten. Na de goede oefenpot zondag 23 oktober bij KNO in Zeist en de overwinning op Hellas 3 had het team gehoopt de eerste punten in de zaalcompetitie te kunnen pakken. Welp van de week Indy van Winden scoorde wel haar doelpunt voor aanvang van de wedstrijd en genoot van de spannende wedstrijd. Scorers: Ingrid Bruinen 5, Aniek Markus 4, Sophie de Jong 2. Shanna Némethy 2 en Rianne van der Helm 2. Zondag 6 november speelt Dames 1 om 12.40 uur tegen Savosa in Barendrecht. Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag.