Danny Ruigrok uit de hoek.

Handbalheren winnen krap van Snelwiek

Sport 238 keer gelezen

Rotterdam - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft zich zondag 23 oktober goed hersteld van het teleurstellende openingsduel in de regionale zaalcompetitie. Tijdens de ouverture tegen Savosa op 15 oktober ontbrak het de ploeg aan strijdlust, inzet en de wil om te winnen.

Diezelfde ingrediënten zorgden er afgelopen zondag voor dat de ploeg een 25-26 overwinning uit het vuur sleepte in de uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Snelwiek. Na een uitstekende eerste helft, moest Oliveo de tweede helft diep gaan om de zege veilig te stellen.

De eerste helft had het team van André de Waal zich goed ingesteld op het aanvalsspel van de thuisploeg. Uiteraard werden er nog wel wat foutjes gemaakt, maar de verdediging kon het aanvalsspel goed ontregelen. Snelwiek wil graag met twee cirkelspelers spelen om op die manier een overtal te krijgen en tot scoren te komen. De inkomende mensen werden echter goed opgevangen, terwijl Oliveo ook direct weer kans zag om druk te zetten op de balbezitters. Gesteund door een prima keepende Bert Heemskerk, kregen de Pijnackernaren dan ook niet veel treffers tegen.

Aanvallend speelde Oliveo nog niet op zijn best, maar de werklust vergoedde veel. Vooral Dennis van Bemmelen was weer goed op schot en hij tekende voor vijftig procent van de productie. Oliveo probeerde gebruik te maken van de ruimtes, maar daarvoor speelde het nog niet snel genoeg en werd er nog te weinig zonder bal bewogen. Ondanks enkele schoten op paal en lat lukte het de ploeg om bij rust met 11-13 een gaatje van twee treffers te hebben.

In de tweede helft ging het gelijk op, nadat Snelwiek op een 15-15 stand was gekomen. In een spannende wedstrijd liepen de gemoederen soms hoog op en speelden beide ploegen af en toe op het randje, terwijl de thuisploeg er nog weleens overheen ging. Met name Van Bemmelen had het enkele keren zwaar te verduren. Oliveo leek te bezwijken onder de druk en kwam met 21-20 nog aan de verkeerde kant van de score. In die fase miste het team uit Pijnacker ook nog eens enkele open kansen en het liet twee strafworpen onbenut.

Een tactische omzetting in de aanval bracht bij een stand van 24-23 de ommekeer. Met nog slechts enkele minuten te gaan zorgde Wouter van de Coevering voor de gelijkmaker, waarna Danny Ruigrok met een verrassend schot de ploeg weer op voorsprong zette. Dennis van Bemmelen scoorde de 24-26. In overtal leek de overwinning ‘in de tas’ te zitten. In een rommelige slotfase wist de thuisploeg nog te scoren, maar nu was de tijd op de hand van de bezoekers. Oliveo ging met een minimaal verschil van 25-26 het veld af. Trainer/coach André noemde het ‘een knappe overwinning’.

Dames 1 speelt dinsdag 25 oktober een wedstrijd om de plaatsing voor de eerste ronde in de bekerwedstrijden om de Jan Alma Cup. De wedstrijd tegen Hellas 3 begint om 20.15 uur in de luchthal aan de Monnikenweg.

Zaterdag 29 oktober spelen beide selecties thuis. Dames 1 ontmoet om 19.00 uur Ventura 2 en Heren 1 treft Hercules 4. Indy van Winden en Andy Botermans zijn Welp van de Week.