Politie controleert op alcohol

Actueel 28 keer gelezen

Pijnacker - De politie heeft afgelopen weekend twee controles uitgevoerd om bestuurders te controleren op het gebruik van alcohol. Op de N470 werden bijna tweehonderd automobilisten gecontroleerd. Niemand had te veel gedronken. Bij het Esso tankstation langs de A13 bij Delfgauw hield de politie ook een controle: twee personen kregen een proces-verbaal.

 

 

De alcoholcontroles hebben tot doel om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Uit de gegevens van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat blijkt dat in ons land door het gebruik van alcohol in het verkeer jaarlijks meer dan honderd verkeersdoden te betreuren zijn. Het aantal verkeersslachtoffers als gevolg van een alcoholongeval wordt geschat op 2600.

 

Stoppen is blazen

De controles worden tijdens de trajectsurveillance uitgevoerd op parkeerplaatsen, maar ook onderaan op- en afritten. In het kader ‘stoppen is blazen’ zullen alle bestuurders die worden staande gehouden een blaastest ondergaan. Tijdens deze controles zullen andere aspecten die de verkeersveiligheid ongunstig kunnen beïnvloeden niet uit het oog worden verloren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant