Afbeelding

Nootdorpse Rita stopt met politiek

Actueel 37 keer gelezen

Nootdorp - Inwoonster van Pijnacker-Nootdorp, Rita Verdonk, verlaat per direct de politiek. Dat zei de politica vrijdag in een interview met het televisieprogramma EenVandaag. Als reden voor haar vertrek noemt ze de tegenvallende resultaten bij de verkiezingen.

Direct na de matige verkiezingsuitslag nam onder andere fractievoorzitter Geurt Visser van Trots op Nederland in haar eigen gemeente Pijnacker-Nootdorp afstand van de partij en maakte een doorstart met GemeenteBelangen. Rita noemde dit ooit op de landelijke televisie: een dolksteek in haar rug.

Over de landelijke politiek zegt Rita nu: “Dit kabinet doet het goed. Als wij een nieuw punt verzinnen, nemen zij het over.” Ook het succes van de PVV speelde Trots op Nederland parten. Over PVV-voorman Geert Wilders zegt ze: “Geert, dat heb je goed gedaan, je moet doorgaan.”

Rita heeft het de afgelopen tijd heel moeilijk gehad, vertelt ze: “Als de muren hier konden praten van alle huilbuien die ik de laatste weken heb gehad, dan zouden ze heel veel te vertellen hebben.”

Tijdens een ledenvergadering in november wordt besloten of de partij definitief wordt opgeheven en wat voor consequenties dit heeft voor de tientallen gemeenteraadsleden en de twee wethouders die de partij nog telt.

> dossier verdonk

Ook Pijnacker-Nootdorp niet uit Trots

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant