Het was nat en glad.

Handbaldames overvleugelen Wings

Sport 66 keer gelezen

Den Haag - Zondagochtend 9 oktober traden de handbaldames van Oliveo in Den Haag aan tegen Wings. Beide teams stonden gelijk met punten en zijn aan elkaar gewaagd. Het was de vraag wie er het beste met de regen om kon gaan.

Oliveo speelde vooral geconcentreerd. Danique van Lokven en Lisa Loomans keepten een uitstekende wedstrijd. Wings kwam niet door de compacte verdediging heen. Pas na ruim elf minuten viel het eerste doelpunt na een onderschepping van Laura Zuijdgeest, die de bal snel naar voren kreeg waardoor Shanna Némethy hem mooi kon afronden. Het lukte Wings nu nog om gelijk te maken, maar het Haagse team had meer moeite het doel te vinden. Ingrid Bruinen scoorde met een verrassend onderhands schot. Aniek Markus bracht zeven minuten voor tijd de ruststand op 1-3.

De thee was heet en er vielen meer druppels. Het was nu zaak om het goede spel in de tweede helft vast te houden. Oliveo werd iets te overmoedig en hield de verdediging niet compact genoeg, waardoor de stand na zeven minuten weer gelijk was. Wings miste een strafworp en Aniek benutte hem. Hoewel Oliveo vaak een matig middenstuk kent, gingen de dames nu gedreven door. Tara van der Kleij, Charlotte van Hensbergen en Monique van Winden gaven Wings, waar de frustratie hoor- en voelbaar werd, verdedigend geen ruimte. Rianne van der Helm scoorde met een fraai contraschot, Sanne van der Ende volgde na een minuut met een prima afronding na een goed opgebouwde aanval.

Shanna haalde een nat pak door met twee handen te scoren, waarna ze viel. Ondanks een gemiste strafworp scoorde Wings nog eenmaal. Ingrid scoorde vlak voor tijd weer met een onderhands schot waarmee de eindstand 4-8 in het voordeel van Oliveo was. Coach Henny van Bemmelen kon tevreden terugkijken en de punten mee naar Pijnacker nemen met het vooruitzicht dat Oliveo met een tweede plaats in het voorjaar verder gaat met de veldcompetitie. Scorers: Shanna Némethy 2, Ingrid Bruinen 2, Aniek Markus 2, Rianne van der Helm 1 en Sanne van der Ende 1. Zaterdag 29 oktober spelen de dames hun eerste zaalwedstrijd thuis om 19.00 uur.

Herfstkampioenen

Zowel Heren B1, Dames C2 als het gemengde D1-team zijn ongeslagen herfstkampioen geworden. HA1 verloor met 16-15 nipt van Westlandia. Op 2 oktober sloot Heren 1 de veldcompetitie af met winst op het Schiedamse DWS. De herenselectie start zaterdag 15 oktober de zaalcompetitie op regionaal niveau met een thuiswedstrijd tegen Savosa om 20.30 uur. Welp van de week is Bram Momtaz.