Lisa Loomans keepte een prima wedstrijd.

Handbaldames winnen van Schipluiden

Sport 125 keer gelezen

Pijnacker - Onder een strakblauwe hemel speelden de handbaldames zondagmiddag 2 oktober tegen Schipluiden dat een punt meer in de competitie heeft. Schipluiden ging voortvarend van start. Door een matig begin stond Oliveo snel op achterstand.

De winst viel te halen in de overgangen, omdat Schipluiden geen antwoord had op het snelle spel van Oliveo. Na ruim zeven minuten was de stand gelijk. Helaas kende Oliveo ook een slecht middenstuk waardoor Schipluiden mede door twee strafworpen vier punten kon uitlopen. Door een goede laatste acht minuten aan het eind van de eerste helft bracht Oliveo de achterstand van vier punten naar twee punten terug. Met een ruststand van 8-10 waren er nog genoeg mogelijkheden voor Oliveo.

Oliveo was erop gebrand te winnen, mede doordat sponsor Barry van firma Van Buytene & Zn. langs de lijn aanwezig was. De eerste tien minuten gingen redelijk gelijk op. Er viel zeven minuten geen punt aan beide zijde. Maar door onder andere een geweldige come-back van Inge van der Ende, die de gelijkmaker scoorde en voor de eerste voorsprong zorgde, gaven de Oliveodames het spel niet meer uit handen. Schipluiden raakte meer en meer gefrustreerd waar de Oliveodames handig op in speelden. Ze lieten in een zinderende slotfase een geweldig mooie partij handbal zien.

Vol strijdlust, teamwork en super keeperswerk van Lisa Loomans bracht de thuisploeg de eindstand op 21-18. Alle veldspelers hadden gescoord en een tevreden coach Henny van Bemmelen ziet een stijgende lijn. Als het team zo blijft spelen, zijn er mogelijkheden in het vervolg van het seizoen.

Scorers: Shanna Némethy 4, Rianne van der Helm 4, Aniek Markus 3, Inge van der Ende 2, Monique van Winden 2, Ingrid Bruinen 2, Sophie de Jong 2, Laura Zuijdgeest 1 en Demi van Doorn 1

Zondag 9 oktober speelt Dames 1 om 11.00 uur uit tegen het Haagse Wings, naaste concurrent om de tweede plaats.