Afbeelding

Definitieve plannen Oranjehof bekend

Actueel 898 keer gelezen

BREKEND Pijnacker - Stichting Philadelphia heeft een besluit genomen over haar definitieve plannen voor Oranjehof. Eind april werd al bekendgemaakt dat de gemeente, Rondom Wonen, de stichting Pieter van Foreest en het bewonerscomité overeenstemming hadden bereikt over de invulling van de 25 woningen aan het Oranjehof in Pijnacker.

Eind vorig jaar is het initiatief genomen tot de ingebruikname van het Oranjehof. Deze was vrijgekomen doordat de bewoners verhuisd waren naar de Keijzershof. De betrokken partijen en bewoners hebben samen overeenstemming bereikt over het nieuwe gebruik van het Oranjehof door Stichting Philadelphia.

De plannen konden pas definitief doorgang vinden na formele besluitvorming van Stichting Philadelphia. Deze heeft besloten dat zij twaalf woningen op het Oranjehof gaat gebruiken voor de huisvesting van haar cliënten en dat één woning gebruikt wordt als kantoor en ontmoetingsruimte. De overige woningen worden door Rondom Wonen regulier verhuurd.

Combinatie

Het gaat om een combinatie van regulier wonen en een vorm van beschermd wonen met zorg en/of zelfstandig wonen met begeleiding voor mensen die één (of meer) verstandelijke handicap(s) hebben.

Ontheffing

Doordat het nieuwe bestemmingsplan wonen op het Oranjehof nog niet mogelijk maakt, is het nodig een ruimtelijk besluit te nemen dat wonen wel mogelijk maakt. Sinds april 2011 is de procedure tot de aanvraag van een ontheffing op het bestemmingsplan door Rondom Wonen in gang gezet.

De aanvraag heeft de zienswijzeprocedure inmiddels doorlopen en zal vervolgens worden voorgelegd aan de gemeenteraad met het verzoek om een verklaring van geen bedenkingen af te geven. De ingebruikname volgt naar verwachting in het najaar van 2011.

Vorig jaar ontstond grote commotie bij omwonenden van ‘t Hofland toen bekend werd dat Rondom Wonen en Fonteynenburg voornemens waren om een groep (ex)verslaafden en psychiatrische patiënten in het hof te plaatsen. Met name de communicatie naar de buurt was toen slecht geregeld. Wethouder Jaap van Staalduine trad direct in overleg met omwonenden en zocht samen naar een passende oplossing.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant