Dames 1 staat klaar voor de laatste wedstrijd.

Handbaldames handhaven zich

Sport 39 keer gelezen

Voorhout - Onlangs was de laatste zaalwedstrijd van de handbaldames van Oliveo. Tegenstander Foreholte uit Voorhout stond slechts twee punten achter. Het was dus wel belangrijk om minstens een punt te behalen om uit de gevarenzone van degradatie te blijven.

De geblesseerde keepster Danique van Lokven zat op de bank en Oliveo begon met Anita van der Toolen op het doel. Na anderhalve minuut spelen opende Shanna Nemethy de score. Mede door reddingen van keepster Anita en een score van Monique van Winden, snelle break-outs van Ingrid Bruinen en van Sophie de Jong liep de voorsprong binnen vijf minuten uit naar 1-4. Hetzelfde viertal scoorde daarop weer. Na een kwartier spelen benutte Sophie een strafworp en was de stand 4-9. Omdat Foreholte zich drukker leek te maken om de beslissingen van de scheidsrechter dan om het spel wisten de Oliveodames verder uit te lopen door scores van Sophie, Demi van Doorn en Rianne van der Helm naar een ruststand van 8-14.

Het was nu zaak om te knokken, geen onnodige risico?s nemen, maar op save te spelen. De punten lagen binnen handbereik, maar de tweede helft tegen TOGB ligt nog vers in het teamgeheugen. De stem van de coach van Foreholte overstemde het geluid in de Oliveokleedkamer wel, maar het team uit Pijnacker geloofde erin. Foreholte ging zoals verwacht voortvarend van start, waardoor zij ook de score opende in de tweede helft. Laura Zuijdgeest had gelukkig snel antwoord met haar doelpunt. Oliveo verloor de scherpte en daar wist Foreholte dankbaar gebruik van te maken, waardoor de achterstand langzaam maar zeker slonk. Na dertien minuten kreeg de coach van Foreholte rood. Met een stand van 14-17 werd het spel grimmiger.

Na twintig minuten spelen was de stand 16-17. Junior Aniek Markus scoorde een belangrijk punt. Hoewel Oliveo niet wist te scoren in de twee minuten straftijden van de tegenstander, bracht Ingrid door goed reageren de score toch nog op 16-19. Dit was tevens de eindstand.

Vooralsnog handhaven de dames zich in de tweede poule, door uiteindelijk op een zesde plaats te eindigen. De doelstelling van trainer/coach Henny van Bemmelen was bereikt in een zwaar seizoen met veel jonge speelsters in het team.

Scorers: Sophie de Jong 7, Ingrid Bruinen 3, Shanna Nemethy 2, Monique van Winden 2, Laura Zuijdgeest 1, Rianne van der Helm 1, Demi van Doorn 1, Sanne van der Ende 1 en Aniek Markus 1