Afbeelding

Nootdorp verliest van Heinenoord

Sport 125 keer gelezen

Nootdorp - Afgelopen zaterdag speelde Nootdorp de uitwedstrijd tegen de plaatselijke SV te Heinenoord. Trainer Bert de Best stuurde dezelfde elf spelers het veld in die vorige week in de basiself begonnen. Tevens was Leroy Versteegen nog niet helemaal hersteld van een griepje maar hij was wel als toeschouwer aanwezig.

Heinenoord had een totaal ander elftal dan tijdens de eerste wedstrijd tussen beide teams op sportpark ?s-Gravenhout (2-0 winst voor sv Nootdorp). Zo heeft Heinenoord in de winterstop een Braziliaanse versterking (Diego Gomes) via de voetbalschool van Ton Jenner binnengehaald.

Nootdorp begon de wedstrijd erg slecht, ze lieten zich continu de kaas van het spreekwoordelijke brood eten en toonde totaal geen beleving en inzet. Hierdoor kon Heinenoord vrij gemakkelijk de bal rondspelen en op zoek gaan naar de vrije man. Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Nootdorp. Na een goede aanval in de 2e minuut probeerde Michiel Boer van Heinenoord de bal weg te werken. Hij testte het aluminium van zijn eigen goal, echter verdween de bal via de paal over de achterlijn en restte er niet meer dan een corner. In de 7e min was het Niklas Eleftherakis die spits Alex van Dijk aanspeelde en hij liep buitenom bij linksback Wouter Stuurman en schoot net binnen de zestienmeter voorlangs het doel van Fabian Colpa.

Niet veel later, rond het kwartier, kreeg Toine van den Berg alle ruimte om halverwege de helft van Nootdorp een voorzet te versturen. De andere spits Diego Gomes sprong het hoogst en ondanks de aanwezigheid van Richard Lodder en Rick Binckhorst knikte hij de 1-0 uitstekend binnen in de rechterhoek van doelman Colpa.

Ondanks de 1-0 achterstand was Nootdorp nog steeds niet bij de les en kreeg Heinenoord alle ruimte om te voetballen en op te bouwen omdat alle spelers ruim, veel te ruim, hen tegenstander dekten. Nootdorp kon gedurende het eerste bedrijf hier weinig tegenover stellen en cre?erden dus ook totaal geen scoringskansen.

Trainer Bert de Best moet zijn mannen flink toegesproken hebben in de rust aangezien er een totaal ander Nootdorp aan de tweede helft begon. Nu lieten de spelers van Nootdorp wel zien dat ze wilden winnen. Nootdorp speelde in de tweede helft hierdoor meer op de helft van Heinenoord. Er was veldoverwicht en balbezit, maar dit leidde niet tot kansen. Na ongeveer 55 minuten kreeg Rob Nootenboom een uitstekende mogelijkheid, maar ondanks de ruimte besloot hij te gehaast te schieten en was deze goede mogelijkheid een makkelijke prooi voor de uitstekende doelman van Heinenoord, Chris van Wijngen (ex-ADO Den Haag).

Trainer de Best besloot Wouter Stuurman te wisselen voor Sam Ruinard, een middenvelder voor een verdediger. Sam kwam rechtshalf te spelen, waardoor Romano Mollis kort achter het spitsenduo Ricardo Siebring en Ali Yousofi geposteerd werd. Een risicovolle beslissing met de behendige en snelle spitsen van Heinenoord. Het was dan ook Alex van Dijk die tweemaal na een prima loopactie voor Fabian Colpa verscheen. Echter werd hij de gevierde man omdat hij oog in oog met Fabian tot 2 keer toe faalde, door uitstekend keeperswerk van Fabian Colpa, die dus als een van de weinige spelers een voldoende haalden. Ook Sander Jansen kwam nog binnen de lijnen. Dat was het sein voor Nootdorp om nog opportunistischer te gaan spelen. Veel verder dan een vrije trap in de 80e min van Sam Ruinard op de lat kwam Nootdorp niet. In zowat de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg Nootdorp de enige echte mogelijkheid van de wedstrijd. Na een lange bal was het Jeffrey Aarts die vanaf de achterlijn de bal voor het doel kopte. Daar stonden zowel Ricardo Siebring als Sam Ruinard vrij. Ricardo miste de bal en Sam kreeg de bal niet onder controle en schoof de bal dus aan de verkeerde kant langs de paal. Dit was een echte 100% kans en als die niet binnenvallen, weet je dat je met zo weinig tijd als verliezer van het veld afstapt.

Nootdorp was vandaag totaal geen schim van het collectief dat zowel van Rijnvogels als Sportlust?46 gewonnen had. Volgende week speelt Nootdorp de inhaalwedstrijd (2e periode) in en tegen FC ?s-Gravenzande. Deze ploeg is de laatste tijd goed op dreef en heeft nog kans om de 2e periode te winnen.

Opstelling Nootdorp: Colpa, Binckhorst, Lodder, Aarts, Stuurman (Ruinard), Mollis, Vrijland, van de Velden, Nootenboom (Jansen), Yousofi en Siebring.