Junior Koen staat zijn mannetje.

Tegenslag voor handbalheren

Sport 47 keer gelezen

Naaldwijk - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft zondag 27 maart een fikse kater opgelopen in het uitduel tegen Westlandia. In Naaldwijk moest het team van trainer/coach Andr? de Waal genoegen nemen met een nederlaag van 36-29.

Het thuisduel in december was met 27-29 nipt verloren, terwijl Oliveo de hele wedstrijd voor had gestaan. Oliveo speelde toen met veel zelfvertrouwen een aantrekkelijke wedstrijd. De kater van het grote verschil zondag had vooral te maken met het onverwachte afhaken van keeper Bert Heemskerk die zaterdags een ongelukje had gehad bij het leegruimen van de bovenzaal van de Trucker. Hij was daardoor niet inzetbaar. Gelukkig was jeugdkeeper Koen Franke beschikbaar om de positie in het doel in te nemen. Deze net zestienjarige keeper deed zijn best, maar was (nog) niet opgewassen tegen het ?schot? geweld van Westlandia.

Oliveo startte overigens uitstekend en zag zich gedurende de eerste helft lang aan de goede kant van de score. Vooral aanvallend was de ploeg weer eens lekker op dreef. De verdediging liet zich echter te gemakkelijk passeren en het centrum had geen verweer voor de schoten uit de tweede lijn. De bezoekers uit Pijnacker kwamen zelfs op een voorsprong van 13-16. Echter bij de eerste de beste aanvallende hapering sloeg Westlandia toe, waardoor het Oliveo met zes treffers op rij nog voor rust op de knie?n kreeg met 20-17.

In de tweede helft speelde Oliveo lang besluiteloos, waardoor de voorsprong van de thuisploeg snel verder opliep. Pas bij een stand van 29-20 herpakte de ploeg zich enigszins, maar toen was de achterstand al onoverbrugbaar.

Zaterdag 2 april speelt de herenselectie de laatste zaalwedstrijd in de Regioklasse tegen DWS. Welp van de Week is Casper Hoelen.

Zaterdag 2 april speelt de kersverse zaalkampioen Heren B1 thuis om de Ruud Adema Bokaal. Tegenstanders in deze eerste ronde van het bekertoernooi zijn Meeuwen en Ventura. Dames C1 speelt zaterdag om de beker bij HVOS, Dames B1 reist hiervoor af naar DWS. Tenslotte speelt Dames A1 de eerste ronde zondag 3 april bij Snelwiek. Heren C1 en HA1 spelen in de eerste klasse en zijn daarom vrij gesteld voor de eerste bekerronde.

Zaterdag 26 maart was er ?s middags bij Oliveo Spelregeltest voor de C- en D-jeugd met een circuit en onderlinge wedstrijdjes. ?s Avonds was het jaarlijkse gezellige Zijlijntoernooi voor mensen die normaal langs de lijnen staan. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl