Sportoverzicht van Pijnacker-Nootdorp

Sport 386 keer gelezen

Door gebrek aan redactionele ruimte in de gedrukte Telstar; een overzicht van het sportnieuws uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

DSVP snoept puntje af van kampioenskandidaat

Leiden - Een gelijkspel (2-2) bij kampioenskandidaat GHC is bepaald geen slecht resultaat, z?ker niet met in het achterhoofd de 1-3 nederlaag van destijds op eigen veld. Maar toch zal men bij DSVP met gemengde gevoelens terugkijken op de eerste helft van afgelopen zaterdag. Tot driemaal toe kon linkerspits Nick Jense op het doel van GHC afgaan, maar steeds liep hij zich vast.

Het pleit echter voor de fr?le vleugelspits dat hij niet versaagde. Bij zijn vierde ontsnapping trof hij, met enige medewerking van doelman Daan Ouwerkerk, die uitlopend de bal half miste, w?l doel. Tergend langzaam rolde de bal het Leidse doel in (0-1), wat ook de ruststand betekende.

De Pijnackerse voorsprong was op dat moment bepaald niet onverdiend. GHC had veel problemen met de directe speelwijze van DSVP. Vooral via de vleugels, met Nick Jense en Dani?l Jansen, waren de Pijnackernaren regelmatig dreigend. Ook middenvelder Wesley Visser kwam eenmaal goed door, maar verspeelde op weg naar het doel de bal.

De tweede helft begon heel slecht voor DSVP. Na een inworp voor GHC, ging alles wat DSVP is onder de bal door en kon Michel Schouls voor de gelijkmaker zorgen (1-1). DSVP was meteen even van slag, wat voor GHC het sein was om op jacht naar m??r te gaan. T?ch was het DSVP dat andermaal op voorsprong wist te komen. Na een afgeslagen DSVP-aanval kwam de bal voor de voeten van middenverder Jos Brugman, die met zijn linkerbeen onverwachts verwoestend uithaalde (1-2).

Vanaf dat moment ging GHC met vier spitsen spelen en kwam DSVP niet goed meer in het spel. GHC rook bloed. Met nog ongeveer een kwartier te gaan werd DSVP?s Hozan Hussaini, links achterin, hard aangepakt, maar het spel mocht door van scheidsrechter Osmani uit Bleiswijk. Uit de voorzet die volgde kwam GHC, via Richard Versteden, op gelijke hoogte (2-2).

In de slotminuten verdween de bal, na een aantal vrije trappen van GHC, enkele malen hoog over het doel werd het speeltuig eenmaal netaan van de doellijn gehaald en belandde ??k nog een keer tegen de paal. Toen de rook uiteindelijk was opgetrokken, kon DSVP met een zwaarbevochten winstpunt met de sponsorbus huiswaarts keren. Komende zaterdag komt een andere Leidse ploeg, Roodenburg, op bezoek. (JW)

[line]

Knappe zege op Sportlust ?46

SV Nootdorp is nu zelfs titelkandidaat

NOOTDORP - De top van de zaterdag eerste klasse B wordt gevormd door acht teams, waarbij het onderlinge verschil niet meer dan vijf punten is. Als bovendien elke ploeg met de regelmaat van de klok punten verspeelt en er nog zes volledige speelronden plus twee inhaaldagen voor de boeg staan, zijn die bovenste acht allemaal kandidaat voor het kampioenschap. Dat SV Nootdorp mee kan in de eerste klasse is inmiddels wel duidelijk. Dat de formatie van trainer Bert de Best in deze fase van de competitie de blik vooral naar boven wendt, zal zelfs voor de meest verstokte supporter een verrassing zijn.

Door Dick den Hollander

Sportlust ?46 kwam als nummer twee van de ranglijst naar Nootdorp toe, op een puntje afstand van koploper Deltasport. SV Nootdorp is door de goede resultaten van de laatste weken een stevige middenmoter en met die status allang tevreden. Binnen de lijnen bleek dat echter nauwelijks. Natuurlijk, het zat de thuisclub op de juiste momenten mee, maar SV speelde een prima pot en bood de tegenstander nauwelijks kans op een goed resultaat.

Effectiever

De wedstrijd begon opvallend met een blessure voor de Nootdorpse assistent-scheidrechter Ben van de Leur, die binnen een minuut de dug out kon opzoeken. Reserve-doelman Dani?l Lorsheijd kweet zich vervolgens uitstekend van zijn taak als nieuwbakken grensjager. Gevoetbald werd er uiteraard ook en SV Nootdorp deed dat met name een stuk effectiever dan de tegenstander. Ricardo Siebring heeft zijn draai weer helemaal te pakken en bewees dat voor de rust al met twee treffers. Halverwege de eerste helft reageerde hij alert op een dieptepass (arbiter Duindam negeerde het vlagsignaal) en na een klein half uur rondde Siebring een prima voorzet van Rob Nootenboom prachtig af, 2-0.

Als geroepen

Sportlust putte moed uit de thee en begon de tweede helft een stuk voortvarender. Dat resulteerde al snel in enkele mogelijkheden en in de zesde minuut zelfs de aansluitingstreffer. Jeffrey Aarts kon een inzet van Ronald Trel nog voor de doellijn wegwerken, maar de rebound was voor Stephan Rijsdam: 2-1. Een minuut of tien wankelde SV Nootdorp en de 3-1 kwam dan ook als geroepen. Ali Yousofi speelde zich keurig vrij en knalde diagonaal vanaf zestien meter raak. In feite was dat al de beslissing van het duel en Ricardo Siebring kon even later de zaak helemaal in het slot gooien. Hij werd na een uitbraak neergelegd door doelman Thomas Waasdorp, die voor die actie de rode kaart zag. Zijn vervanger Mark Pels stopte echter de te zacht ingeschoten strafschop van Siebring.

Opvallend schotvaardig

De zege kwam echter daarna geen moment meer in gevaar en SV liet een aantal kansen op meer doelpunten liggen. Daar kon Ali Yousofi na afloop van de wedstrijd ook niet al te veel mee zitten. Hij noemde de overwinning was volkomen terecht en vond dat de spelersgroep als een team functioneert: ?Het maakt niet uit wie er speelt of dat er wisselingen in het team zijn.? Zelf is de middenvelder de laatste weken opvallend schotvaardig en dat geldt bovendien ook voor het elftal. SV Nootdorp is bezig aan een mooie serie en wie weet waar dat gaat eindigen!

Onthulling naambord

Waarschijnlijk is sinds zaterdag zelfs vanaf de A12 te zien welke club bespeler is van sportpark ?s Gravenhout. Het fraaie naambord werd namelijk onthuld, door de zes vrijwilligers die dit cadeau aan SV Nootdorp schonken. Daan van Tilborg, Arie Verhoef, Piet van der Kooij, Nol Janssen, Theo Hulspas en Jan van der Helm stonden hun vrijwilligersbijdrage voor dit doel af. Uiteraard werden zij daarvoor door John Karelse en voorzitter Ruud Quik verbaal in het zonnetje gezet. Het resultaat mag er zijn!

[line]

DEO Badminton Bedrijventoernooi op zaterdag 16 april 2011

Bedrijven en instellingen met sportieve medewerkers zijn op zaterdag 16 april vanaf 13.00 uur welkom op het derde Bedrijventoernooi van Badmintonvereniging DEO in Nootdorp. Er wordt weer veel animo verwacht.

Vorig jaar was de Jan Janssenhal bijna vol met 21 bedrijfsteams. Dus wie verzekerd wil zijn van een plekje doet er goed aan om snel in te schrijven. De inschrijving sluit op 9 april. Na een kopje koffie of thee met lekkers en een korte en krachtige warming up, zal de Jan Janssenhal weer het toneel zijn van spannende en sportieve wedstrijden. De verschillende bedrijfshirts zorgen bovendien voor een kleurrijk geheel en vanuit de foyer is het spektakel in de zaal goed te volgen. Gezelligheid staat voorop.

Aan het Bedrijventoernooi doen bedrijven mee die gevestigd zijn in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, maar ook bedrijven met teamleden die in deze gemeente wonen. Een bedrijfsteam bestaat uit minimaal twee vaste spelers en maximaal twee reserves.

Er kan ingeschreven worden als vrouwenteam, mannenteam en gemengd team. Mocht het niet lukken om collega?s te strikken, dan kunnen ook partners of familieleden inschrijven onder de naam van het bedrijf. Op het inschrijfformulier moet ook het speelniveau van de deelnemers worden opgegeven en hoeveel leenrackets er nodig zijn.

Het speelniveau kan uiteen lopen van absolute beginner of campingbadmintonner tot wedstrijdspeler. Voorop staat dat iedereen op een gezellige manier kan meedoen en dat er leuke wedstrijden gespeeld worden. De organisatie zal haar best doen om dat mogelijk te maken met de poule-indeling van de teams.

Leden van Badmintonvereniging DEO doen niet mee aan het toernooi, maar zijn coach, begeleider of teller van wedstrijden en helpen mee in de foyer. Ook al heb je nog nooit op een wedstrijdbaan gebadmintond, dan zorgen zij ervoor dat je snel wegwijs gemaakt wordt en voorzien wordt van een hapje en een drankje.

Het toernooi vindt plaats in de National Sportweek van 16 ? 23 april. Meer informatie hierover volgt in een Themanummer in de Eendracht/Telstar. Wethouder Peter van Haagen zal het Bedrijventoernooi ?open slaan? met een ferme klap tegen de zilveren shuttle. De tegenstander of tegenstandster komt uit het bedrijfsteam van Bouw- en Aannemingsbedrijf Peter de Koning uit Nootdorp, de winnaar van de Wisseltrofee van vorig jaar. De prijsuitreiking is gepland om 18.00uur. Guus Meeuwis-fans kunnen dus nog ruim op tijd in de feesttent in Pijnacker zijn en overige deelnemers kunnen nog tot 20.00 uur hun wedstrijden analyseren in de sporthal.

Bedrijfsteams die aan het toernooi willen meedoen, kunnen een e-mail sturen naar Paulien de Koning via dekoning@dekoning-selfstorage.nl. en krijgen dan een inschrijfformulier dat compleet ingevuld retour gestuurd kan worden. Op de website www.bvdeo.nl staat informatie over het toernooi. Bedrijven die het toernooi willen sponsoren of willen adverteren in het speciale Toernooiboekje kunnen eveneens een e-mail sturen naar bovenstaand e-mailadres.

[line]

ADO Den Haag behaalt historische zege op Ajax

ADO Den Haag won voor het eerst in de geschiedenis tweemaal in een seizoen van aartsrivaal Ajax. Eerder wonnen de Hagenaars door een treffer van Wesley Verhoek in de Amsterdamse Arena van het elftal van (toen nog) trainer Martin Jol. In het uitverkochte Kyocera Stadion won het elftal van trainer John van den Brom met 3-2 na een spannend duel.

Door Ronald Mooiman

Natuurlijk kan het seizoen voor de Haagse formatie en haar hondstrouwe publiek niet meer stuk. Maar voor de tweede maal winnen van de Amsterdammers mag met hoofdletters worden opgetekend in de annalen van de Haagse profvoetbalclub. Sinds 1980 hadden Hagenaars in eigen huis niet meer van de hoofdstedelingen gewonnen.

Vooral het duel van vorig seizoen stond iedereen nog in het geheugen gegrift. Doelman Robert Zwinkels viel uit met een blessure.

Diens vervanger Barry Ditewig werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Vervolgens trok Ricky van den Bergh de keepershandschoenen aan. Op een inzet van Alderweireld moest het Haagse ?enfant terrible? het antwoord schuldig blijven.

Ditmaal bleven de punten in het Kyocera Stadion. Ramon Leeuwin bleef op de plek staan van Ammi, en Christian Kum en Pascal Bosschaart hadden van positie gewisseld in de Haagse defensie. In het elftal van Ajax was geen plek ingeruimd voor Ypenburger Demy de Zeeuw. Beide ploegen hadden rouwbanden aan vanwege de ramp in Japan.

Vanaf de eerste minuut ontspon zich een aantrekkelijk duel. Niet altijd even hoogstaand, maar de spanning in het stadion (zonder Ajax-supporters) was duidelijke aanwezig. Ajax had een goede beginfase, maar zakte naarmate de eerste helft duurde weg.

ADO Den Haag kreeg enkele kansen, maar het was doelman Verhoeven (door de Haagse supporters toegezongen met de ?pizza-song? van Andr? van Duin) die steeds redde. De Ajax-doelman had in de 29e minuut de hulp nodig van Anita op de doellijn toen Lex Immers bijna de 1-0 inkopte. Twee minuten later was het wel raak. De Ajax verdediging ging in de fout waarna een schot van Wesley Verhoek door Alderweireld achter zijn eigen doelman werd gekopt.

Terwijl John van den Brom door het publiek werd toegezongen, excelleerde Jens Toornstra op het Haagse middenveld. Zijn schot ging net over. Ajax had het meeste balbezit, maar wist in de eerste helft niet tot scoren te komen. Na rust ging de Amsterdamse titelkandidaat fel van start. Het elftal van trainer John van den Brom had moeite met de dadendrang van Ajax. Het was aan doelman Gino Coutinho te danken dat de voorsprong nog even op het scorebord bleef.

In de 70e minuut was het verdediger Jan Vertonghen die met een doffe knal met het linkerbeen de gelijkmaker binnenschoot. Publiekslieveling Lex Immers, na het uitvallen van spits Bulykin, in de punt van de aanval spelend, zette ADO Den Haag op een 2-1 voorsprong. In het laatste (Haagse) kwartier kwam Ajax vijf minuten voor tijd nog op gelijke hoogte door een kopbal van Eriksen, die daarmee doelman Coutinho kansloos liet. Dat Ajax, na het mislukte Europese avontuur in Moskou, nog niet geheel in goede vorm stak, was ook te zien in de slotfase, toen de Amsterdammers opzichtig blunderden in de verdediging. Aanvoerder Timothy Derijck maakte daar handig gebruik van en mikte de bal via de binnenkant van de paal in het Amsterdamse doel.

De zege was een feit en het stadion ontplofte. Ajax kan inmiddels de titel in de eredivisie vergeten. Voor ADO Den Haag is het sprookje nog lang niet uit. Het Europees voetbal blijft met een vijfde plek lonken. De Hagenaars hebben nu een week rust om toe te werken naar het uitduel in en tegen Utrecht dat op zondag 3 april wordt gespeeld.

[line]

Handbaldames handhaven zich

Voorhout - Dames 1 speelde dinsdagavond 15 maart tegen Foreholte. De dames brachten het er goed vanaf en kwamen met de winst van 16-19 thuis. Met deze punten is de doelstelling van coach Henny van Bemmelen gehaald; het team is beland in de veilige middenmoot van de tweede klasse.

[line]

Handbalheren verzaken

Pijnacker ? Heren 1 van Oliveo Handbal heeft zaterdagavond 19 maart een onverwachte nederlaag geleden. Het geroutineerde Saturnus uit Leiden was met 25-27 net te sterk voor de jonge ploeg van coach Andr? de Waal. De herenselectie heeft nog twee wedstrijden voor de boeg in de Regioklasse.

Heren B1 zaalkampioen

In een zeer spannende wedstrijd tegen directe concurrent Ventura was Heren B1 van Oliveo de betere ploeg. Het team van Ren? en Wilma van Steenbergen versloeg de Schiedammers met 28-22 en haalde daarmee de kampioensvaantjes binnen.

Opschoonactie

In het kader van NL-Doet had Oliveo Handbal van het Oranje Fonds subsidie gekregen om wat noodzakelijk onderhoud te doen. Het tegelwerk rondom het veld is opgehoogd, reclameborden zijn schoon gemaakt, banken zijn gelakt en de accommodatie binnen is aangepakt met verf, behang en emmers sop. Een grote groep vrijwilligers ging 18 en 19 maart enthousiast aan de slag om de klus te klaren. Meer via www.oliveohandbal.nl.

[line]

Jaarvergadering IJsverening

Pijnacker ? De IJsvereniging Pijnacker houdt maandag 28 maart in het clubhuis "De Tinteltent" aan de Sportlaan de jaarvergadering. Aanvang 20.00 uur. Aanstaande zaterdag 26 maart is de jaarlijkse Mini Elfstedentocht in De Uithof. Dat is voor de schaatsertjes het moment om nog ??n keer het ijs op te gaan en vervolgens de ijzers in het vet te (laten!) zetten!

[line]

Jongste jeugd HCP speelt eerste wedstrijd

Afgelopen zaterdag 19 maart heeft de allerjongste jeugd van HCP Pijnacker hun eerste wedstrijd van hun leven gespeeld.

Na ruim een half jaar alleen maar getraind te hebben op het complex van HCP, werd het nu wel wat tijd voor een echte wedstrijd. Al bestaat er voor jeugd (benjamins) van zes jaar geen competitie in de hockeywereld, toch heeft HCP het met diverse andere verenigingen voor elkaar gekregen om een minicompetitie op te stellen. De Monsters, zoals ze worden genoemd, stonden ?s morgens vroeg al te popelen om te vertrekken naar HVB in Bleiswijk. Bij HVB heeft de jeugd van HCP een hele leuke en leerzame eerste competitiewedstrijd gehad.

[line]

Oliveo wint met 2-0 van Schipluiden

Oliveo blijft in de race voor de titel. Zondag werd in een vrije droge wedstrijd met 2-0 van Schipluiden gewonnen. Verdediger Sjoerd Reinders en middenvelder Mark Milolaza maakten de doelpunten.

Opvallend was dat vaste keeper Timo Haak terug was van drie wedstrijden schorsing maar dat stand-in Frank van Driel toch in het doel stond. Hij keepte een degelijke wedstrijd, kreeg niet veel te doen maar wat hij deed, ging prima. Haak keepte in het tweede dat met grote cijfers won van Westlandia 3 en met aanzienlijke voorsprong afstevent op de titel.

Doordat Oranjeplein/Postduiven opnieuw verloor, staat Oliveo nu op de tweede plaats achter koploper Den Hoorn, dat na de 6-1 misstap van vorige week nu wel won. Den Hoorn staat ??n punt voor Oliveo maar heeft ??n wedstrijd minder gespeeld. Binnenkort komt Den Hoorn naar Pijnacker, maar eerst moet de koploper zondag naar rivaal Schipluiden?

Dat zal dan mogelijk beter voor de dag komen dan afgelopen zondag tegen Oliveo, toen de geelblauwen wat flets oogden. Ook Oliveo steeg niet te grote hoogten maar profiteerde van persoonlijke fouten van Schipluiden. Na vijf minuten tikte Sjoerd Reinders een corner binnen en een kwartier voor tijd werd het 2-0 toen de keeper de bal zomaar in de voeten van Mark Milolaza schoof.

Dat Oliveo een redelijk brede selectie heeft, bleek uit het feit dat voorin niet alleen Dimitri van den Bosch speelde maar ook Wesley Voois. Komende zondag speelt Oliveo uit bij VCS.

[line]

Gelijkmaker in blessuretijd

RKDEO geeft overwinning uit handen

Nootdorp - Het Haags kwartiertje heeft inmiddels een overbekende klank, maar RKDEO en Full Speed beleefden afgelopen zondag ook een laatste kwartier waarin de onvoorspelbare gebeurtenissen elkaar in hoog tempo opvolgden. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2 en dat voelde voor RKDEO als een nederlaag.

Na negen opeenvolgende wedstrijden zonder zege werd het voor RKDEO wel weer eens tijd voor een driepunter. Juist tegen Full Speed, dat een plek hoger op de ranglijst stond, zou zo?n overwinning mooi uitkomen, want dat betekende ook direct stijgen op de ranglijst. RKDEO begon goed aan de wedstrijd en had via een mooie vrije trap van Bart van de Sande ook de eerste kans op een doelpunt. Die goal viel echter na een klein kwartier aan de overkant. Samer Khediar profiteerde in de rebound, toen doelman Van Enkhuizen een inzet van dichtbij niet klemvast kreeg, 0-1. Die voorsprong hield een kwartier stand en toen bracht Rick de Bruijn de ploegen weer op gelijke hoogte. Hij kreeg de bal na een schot van Van de Sande voor de voeten en schoot van dichtbij de gelijkmaker in.

Blessure scheidsrechter

De 1-1 was voor arbiter Van den Haak meteen het sein voor een uitgebreide blessurebehandeling. Van den Haak hervatte de wedstrijd en zag kort voor rust hoe Jasper Schilperoort een mooie rush met een schot voorlangs besloot. Na de thee waren de eerste kansen voor spits Stefan van der Lee, maar in beide gevallen kreeg de bal niet de juiste richting. Full Speed was met een kopbal van Danny Hoogendoorn dichtbij een tweede doelpunt.

Trainer De Graaf haalde een ruim kwartier voor tijd Twan Greeve en Jasper Schilperoort naar de kant voor Mike Verbrugge en Lennart Hilkhuysen, want van een gelijkspel werd RKDEO niet al teveel wijzer. Tien minuten voor tijd leek de winst toch binnen handbereik. Van den Haak wees naar de stip na een actie op Michel Rolvink en Rob van Hagen schoot de strafschop onberispelijk binnen, 2-1.

Tijdelijk gestaakt

Toen enkele momenten later de scheidsrechter commentaar vanuit het publiek kreeg, liep Van den Haak rechtstreeks door naar de kleedkamer en staakte het duel tijdelijk. Na overleg met beide voorzitters kon na een adempauze van een minuut of tien het duel voor de tweede keer worden hervat. RKDEO liet in de resterende minuten de kansen om de wedstrijd op slot te gooien liggen en kreeg daarvoor diep in de blessuretijd het spreekwoordelijke deksel op de neus. Na een vrije trap stompte Van Enkhuizen de bal voor de voeten van Frank Verhaar, die met een geplaatste lob de 2-2 aantekende.

Gifbeker

Een uitermate teleurstellend slot voor de thuisclub. De eerste thuiszege leek binnen, maar niet voor de eerste keer gaf RKDEO in de allerlaatste minuten punten weg. Trainer De Graaf sprak na afloop dan ook over een gifbeker, die blijkbaar tot de laatste druppel leeg moest. Of de inhoud nu helemaal opgedronken is, zal aanstaande zondag duidelijk worden. Dan speelt RKDEO in Leiden tegen UVS.

In eerste instantie werd het doelpunt van RKDEO vorige week in de uitwedstrijd bij HMSH op naam van de Haagse doelman gezet. Na enig navragen bleek echter dat RKDEO-aanvoerder Rik van der Sman wel degelijk een aandeel in de goal had en met terugwerkende kracht alsnog het doelpunt op zijn conto krijgt bijgeschreven.

[line]

Voorjaarsdobbeloop

Komende zondag 27 maart organiseert de Nootdorpse IJsclub weer de Dobbeloop. Gezien de weersomstandigheden lijkt dit de eerste voorjaarseditie te worden, dus reden temeer om de loopschoenen uit de kast te halen.

Het parcours voert door het schitterende natuurgebied in en om de Dobbeplas, is vrijwel autovrij en geheel verhard. Door het mooie parcours is deze gezellige loop nog steeds groeiende en is de jeugdloop daar een heel belangrijk onderdeel van.

De volledige uitslagen staan binnen enkele dagen op de site.

Het programma is alsvolgt: 10.45 uur start van 750 meter lage peuterloop en de 1500 meter lange jeugdloop. De volwassenen starten om 11.00 uur voor de drie, vijf, tien en vijftien kilometer.

Start, finish , inschrijving en parkeergelegenheid zijn bij de Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74 in Nootdorp. Voor meer informatie: kijk op www.nootdorpseijsclub.nl. of www.dobbeloop.nl.

[line]

Avanti handhaaft zich in Overgangsklasse

De beslissingswedstrijd voor handhaving in de Overgangsklasse is door Avanti met 21-19 gewonnen. In een uiterst spannende wedstrijd in een volgepakte sporthal aan de Steenwijklaan in Den Haag schiet Kitty vd Ende bij een stand 19-19 met twee afstandtreffers Avanti naar de winst.

Avanti betreedt het veld met Stefan Hogervorst op de plek van de geschorste David Post en Cherrel Tonkes op de plek van Iris Westhoven. Bij rust heeft Futura een 11-12 voorsprong genomen en zijn het Cyril van Es en Maarten van Dijk die niet af te stoppen zijn door de Avanti-heren. Zij schieten uit alle posities raak en zijn samen goed voor tien doelpunten in de eerste helft.

In de tweede helft blijkt hoe belangrijk het is om niet afhankelijk te zijn van slechts twee spelers. De twee eerder genoemde schutters raken vermoeid en dat is het moment waarop Avanti toeslaat. D? Post trekt bij een 15-17 de stand weer gelijk met twee magistrale afstandtreffers. Futura komt de laatste keer voor met 17-18, maar Maaike Westhoven en wederom D? Post zorgen voor de 19-19, waarna Kitty vd Ende met twee afstandschoten de wedstrijd beslist. De opluchting is groot bij het in grote getale meegekomen publiek uit Pijnacker en het feestje kan beginnen.

Scores:

D? Post (6), Kitty vd Ende (4), Stefan Hogervorst, Maaike Hazenkamp, Ronald Struijk (3), Colin vd Zanden (2)

En wie had kunnen denken dat het tot een beslissingswedstrijd tegen Futura zou komen. Want na zeven wedstrijden staat Avanti fier op de tweede plaats na winst op koploper DSC in Eindhoven. Futura staat dan met slechts twee punten onderaan.

Na de winst op DSC echter wordt nog maar ??n schamel puntje gehaald tegen VEO. Het tussentijdse vertrek van trainer Edwin Visser zal hier ook van invloed op zijn geweest. De coaches Henk-Jan Post en Tony Dinsbach hebben echter precies op tijd het team weer op de rails staan. Volgend jaar dus weer Overgangsklasse voor Avanti. En dit is gezien de opbouw van de vereniging een absolute must. Inmiddels is Avanti qua grootte de achtste vereniging van Nederland en er is veel jong talent in aantocht met een A1 dat op het hoogste landelijke niveau acteert.