Junior Kevin van der Hoeven in de aanval.
Junior Kevin van der Hoeven in de aanval.

Handbalheren verzaken

Sport 58 keer gelezen

Pijnacker - Heren 1 van Oliveo Handbal heeft zaterdag 19 maart een onverwachte nederlaag opgelopen. Het bezoekende Saturnus uit Leiden, een geroutineerd team, was met 25-27 net te sterk voor de jonge ploeg uit Pijnacker.

Oliveo had de nederlaag echter vooral aan zichzelf te wijten. Vanaf het begin van de wedstrijd speelde het team slap en het liet zich veel te makkelijk het spel van de tegenstander opleggen. De bezoekers bepaalden het tempo en de thuisploeg ging hier teveel in mee. Verdedigend lieten de heren van Oliveo zich te makkelijk passeren. Zowel vanaf links als vanaf rechts kon Saturnus van dichtbij scoren.

Hoewel het team van trainer/coach Andr? de Waal nog wel eens gebruik maakte van de snelle tegenaanval, was het tempo verder te laag en het speelde met te weinig beweging zonder bal.

Het fysieke verdedigende blok van Saturnus werd te snel opgezocht, waardoor het niet gemakkelijk werd te scoren. Halverwege de eerste helft bij de stand van 7-10 werd er ingegrepen bij Oliveo. Hoewel het spel er niet veel beter op werd, zag de ploeg wel kans om het verschil van drie treffers terug te brengen tot 13-13, maar bij rust stonden de bezoekers toch voor met 13-15.

Ook in de tweede helft worstelde Oliveo met zichzelf; het lukte de ploeg niet om zich hierover heen te zetten. Dankzij Kevin van der Hoeven en Benjie Luscuere bleef Oliveo in het spoor van de tegenstander. Ook toen Oliveo meer risico ging nemen in de verdediging, bleef Saturnus de betere ploeg. Aan de hand van de veel scorende nummer 3 nam het Leidse team vanaf de twintigste minuut een beslissende voorsprong van 21-25. In de slotminuten probeerde de thuisploeg met een alles-op-alles-offensief nog een punt uit het vuur te slepen. Het resultaat was echter niet voldoende, waardoor de verwachte zege aan de neus van Oliveo voorbijging en Saturnus met de punten aan de haal ging onder toeziend oog van Welp van de Week Daan Vermeer die ondanks alles toch een gezellige avond had.

De herenselectie neemt het zondag 27 maart op tegen Westlandia. De wedstrijd begint om 15.00 uur in Naaldwijk.

Opschoning accommodatie

Intussen maakt Oliveo Handbal zich op voor het buitenseizoen dat begin april aanvangt. In het kader van NL Doet is de accommodatie flink aangepakt. Zaterdag 12 maart was al begonnen met het ophogen van de bestrating rondom het buitenveld en vrijdag en zaterdag 18 en 19 maart ging het klussen verder. Eerst zijn de kleedkamers flink onder handen genomen; na de schoonmaak zijn de muren opnieuw geverfd. Het Oranje Fonds subsidieerde de verf.

In de gang kwam nieuw behang en het halletje is geverfd. Maatschappelijke stagiairs hadden het oude behang een week eerder al verwijderd. Buiten werden de ramen gezeemd, de stoelen gesopt en in een heerlijk voorjaarszonnetje lakte de damesselectie de buitenbanken. Intussen sjouwden de heren weer met zand en tegels. Jeugdleden wierpen zich op het onkruid. Het ballenhok werd onder handen genomen en de reclameborden glimmen weer.

Velen waren actief, niet alleen leden, maar ook ouders van leden en oude en nieuwe bestuursleden waren in de weer om Oliveo een frisse blik op de toekomst te geven. Die toekomst ligt vanaf 2013 in Keijzershof, maar voorlopig is het nog goed toeven op het buitenterras aan de Monnikenweg in de voorjaarszon. Meer via www.oliveohandbal.nl. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant