Shanna Nemethy probeert door te breken.

Oliveodames zetten alle zeilen bij

Sport 64 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 12 maart stond de laatste thuiswedstrijd in de zaalcompetitie op het programma van de handbaldames van Oliveo. De uitwedstrijd tegen HWC 2 was in januari toch wel verrassend ge?indigd in een gelijkspel.

De damesselectie wist dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden, hoewel HWC met vijf punten minder vrijwel zeker is van degradatie. Voor Oliveo waren de punten nog wel van belang.

Door een compacte verdediging van HWC, was het moeilijk voor Oliveo om erlangs te komen. Er werden - zeker tijdens de eerste helft - heel veel kansen gemist. Lisette Ruigrok opende de score voor Oliveo met een snoeihard schot, maar na veertien minuten spelen was de stand 1-4 voor HWC. De net ingekomen junior Aniek Markus scoorde fraai na aangeven van Demi van Doorn. Shanna Nemethy bracht het verschil terug naar een punt. Sanne van der Ende scoorde vanuit een strafworp en kort daarop scoorde Aniek voor de tweede keer.

Helaas werden daarop twee strafworpen gemist door Sanne en Sophie de Jong. HWC liep weer met twee punten uit. Aniek wist nog in de laatste seconden te scoren waardoor het bij rust 7-8 in het voordeel van HWC was.

Aan trainer/coach Henny van Bemnmelen de taak om het team weer scherp te krijgen. Er waren veel te veel kansen gemist; er moest meer snelheid in het schot komen. Door minder passief te spelen zouden er meer kansen gecre?erd worden en die moesten goed afgerond worden. De dames wisten wat hen te doen stond om de punten veilig te stellen.

Binnen vijftien seconden bracht Monique van Winden de score weer gelijk. De eerste minuten kon HWC nog tegenstand bieden.

Maar door een uitstekend keepende Lisa Loomans, doelpunten van Ingrid van der Ende, Monique, Sophie en twee van Shanna achter elkaar kwam Oliveo eindelijk op voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven. Zeker in het tweede gedeelte van de tweede helft had keepster Lisa reddingen op de juiste momenten. De winst was veilig gesteld, mede door mooie scores van Demi, na een onderschepping van Aniek, het goed inschieten van een strafworp door Sophie en de vierde treffer van Aniek. In de laatste minuut wist Lisette nog te scoren waardoor de eindstand op 18-15 bleef staan. Welp van de week Lisa Hensing had het team geluk gebracht met haar openingsdoelpunt.

Dinsdagavond 15 maart staat om 18.45 uur de laatste zaalwedstrijd tegen Foreholte in Voorhout op het programma. Dames 1 heeft minimaal gelijkspel nodig om degradatie te voorkomen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.

Scorers: Shanna Nemethy 4, Aniek Markus 4, Sophie de Jong 3, Monique van Winden 2, Lisette Ruigrok 2, Ingrid van der Ende 1, Demi van Doorn 1 en Sanne van der Ende 1.