Scheve Toren grijpt strohalm

Sport 16 keer gelezen

Pijnacker - De beide teams van de Scheve Toren stonden in januari allebei stijf onderaan in hun klasse, het eerste in de promotieklasse, het tweede in de tweede klasse van de Haagse Schaakbond.

Het waren telkens kleine nederlagen, maar ook een kleine nederlaag levert geen wedstrijdpunten op. Maar net als vorig jaar lijkt er aan het eind van de winter weer een opleving te komen. Het eerste boekte een 5-3 overwinning op HSV, en het tweede deed het nog beter tegen een ander Haags team: het werd 6-2 tegen Haeghe Ooievaar.

Beide teams staan nog steeds onderaan, maar er zijn nog kansjes om degradatie te ontlopen. In de bekercompetitie (knock out-competitie tussen de teams van de HSB) doet de Scheve Toren het verrassend goed.

Na een 3-1 overwinning op WSC, met mooie winstpartijen van Aad van Gent en Jeroen Kleijn, is de halve finale bereikt. Daar wacht het sterke Promotie uit Zoetermeer.

Voorlopig is het ook weer de interne competitie die de aandacht vraagt. Aan de leiding staat de meervoudig clubkampioen Kees Dekker. Voor mensen die een keer de sfeer willen proeven en meespelen: vrijdagavond zijn schakers welkom om acht uur in het Baken!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant