Afbeelding

Poolse kinderen op vakantie in Pijnacker

Algemeen 73 keer gelezen

Pijnacker - Al vijf jaar lang biedt Pijnacker een vakantie plek voor kinderen uit tehuizen uit de armste gebieden van Polen. Dit jaar zet de Stichting Vakantie in Pijnacker deze succesvolle activiteit voort.

In de Poolse kindertehuizen was een tekort aan vrijwel alles. In de afgelopen jaren is daar veel verbeterd. Maar wat de kinderen missen is de warmte en veiligheid van een gezin, de liefde van ouders en het soms gewoon even kind kunnen zijn. Een vakantie in Nederland is voor deze kinderen een ervaring voor het leven gebleken.

De kindertehuizen zijn door leden van de Stichting Vakantie in Pijnacker de afgelopen jaren vele malen bezocht en ook dit jaar zal weer een bezoek volgen. De vakantie zal dit jaar plaatsvinden van zondag 26 juni tot en met zaterdag 2 juli 2011. Er komen dan weer 36 kinderen met hun begeleiders voor een fantastische vakantieweek bij gastgezinnen in Pijnacker en omgeving.

Activiteiten en sponsors

De Stichting Vakantie in Pijnacker organiseert binnenkort twee leuke evenementen om deze vakantie mogelijk te maken. Allereerst een Wijnproeverij op vrijdag 11 maart In De Soete Suikerbol. Deze wijnproeverij wordt in samenwerking met ?De Helm? Slijterij en Wijnhandel georganiseerd. De wijnproeverij begint om 20.00 uur en de toegangsprijs is 15 euro. Primeur: de mogelijkheid om de exclusieve Vakantie in Pijnacker-wijn, die op die avond ge?ntroduceerd wordt, te proeven en te kopen!

Verder is er een high tea op zaterdag 9 april in De Soete Suikerbol. Deze high tea begint om 14.30 uur en de toegangsprijs is 22,50 euro. Voor beide evenementen kunt u zich aanmelden door te bellen naar de Soete Suikerbol, telefoonnummer: 015-3613260. De toegangsprijs kan ter plekke worden voldaan.

Voor het organiseren van zo'n vakantie is veel geld nodig. Uw aanwezigheid bij ??n van de activiteiten is een mooie gelegenheid om de stichting te helpen, maar u kunt natuurlijk ook een bedrag overmaken op rekening 1606.85.893, Rabobank Pijnacker, ter attentie van Stichting ViP. Voor meer informatie: Vakantieinpijnacker.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant