Dennis van Bemmelen in de uitbraak.

Handbalheren presteren op niveau

Sport 45 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 26 februari kwam de herenselectie van Oliveo Handbal net iets te kort om voor een sensatie in de regionale klasse te zorgen. Het nog ongeslagen Hercules uit Den Haag moest alle zeilen bijzetten om die status voort te zetten.

In een aantrekkelijke wedstrijd hadden de mannen uit Pijnacker vooral gedurende de eerste helft uitzicht op meer. Ze maakten het de aanstaande kampioen in de Regioklasse knap lastig. De uitwedstrijd in november was met een gelijkspel van 28-28 ge?indigd, dus Hercules was gewaarschuwd de strijd niet licht op te vatten.

Vanuit een uitstekend verzorgde 5:1-verdediging zette het team van coach Andr? de Waal de aanvallers van de bezoekers onder druk, waardoor die niet het eigen spelletje konden spelen. Ook in aanvallend opzicht speelde Oliveo een verdienstelijke wedstrijd. Met snelle tegenaanvallen en gevarieerd aanvalsspel blufte het de koploper af. Via 5-5 kwam de thuisploeg zelfs op een 12-7 voorsprong. In de slotfase moest de ploeg echter terrein prijs geven, waardoor de voorsprong bij rust geslonken was tot 15-14.

In de tweede helft wist Oliveo niet meer hetzelfde niveau van de eerste helft te halen. Met name de aanval had gedurende het eerste kwartier veel moeite een gaatje te vinden. Hierdoor leed men nogal eens balverlies. Hercules kwam al snel op voorsprong, maar kreeg het ook niet voor elkaar om de wedstrijd te beslissen. Op wilskracht wist Oliveo de achterstand van 16-19 weer goed te maken en de ploeg bleef erin geloven. Ook bij 20-20 hield Hercules het hoofd koel; de routiniers konden vooral via de rechterhoek weer uitlopen naar 22-26.

In een ultieme poging de wedstrijd ten goede te keren ging de thuisploeg meer risico nemen in de verdediging en dit leek zich uit te betalen. In een uiterst spannende slotfase wist Oliveo bij 26-27 nog alle kansen in eigen hand te houden. Uiteindelijk sneuvelde de ploeg in de slotseconden en won Hercules met het kleine verschil van 28-30. Het publiek en de Welp van de Week Chris van Houten waren getrakteerd op een handbalwedstrijd op hoog niveau.

Heren 1 is intussen opgeklommen tot een zesde plaats in de Regioklasse; een keurige plek voor de debutant.

Heren B1 is nog in de race om het zaalkampioenschap in de eeste klasse onder leiding van Ren? en Wilma van Steenbergen.

Zaterdag 12 maart spelen de handbaldames om 19.00 uur thuis tegen HWC. Lisa Hensing is dan welp van de week. De handbalheren gaan op bezoek bij EHC in Leidschendam. Die wedstrijd begint om 20.30 uur. EHC is een niet te onderschatte tegenstander; de thuiswedstrijd werd eind november met 26-23 nipt gewonnen.