Brand verwoest monumentale Hoeve

Actueel 48 keer gelezen

Delft - Zondagnacht is er door nog onbekende oorzaak rond kwart voor drie brand uitgebroken in de monumentale hoeve van de Naturisten Vereniging Abtswoudse Hoeve (NAVAH) aan de Rotterdamseweg. Niemand raakte bij de brand gewond.

Het vuur in de hoeve werd vannacht door ??n van de campinggasten ontdekt en gemeld bij de alarmcentrale van de brandweer.

Bij aankomst van de brandweer bleek er sprake van een grote uitslaande brand. Ondanks de inzet van groot materieel, waaronder een speciale rietkapbestrijdingseenheid, heeft de brandweer niet kunnen voorkomen dat de hoeve volledig uitbrandde. Een deel van de hoeve is tijdens de bluswerkzaamheden ingestort. De brandweer heeft de aangrenzende de schuur grotendeels weten te behouden.

De brand is vermoedelijk ontstaan in het voorste deel van de monumentale hoeve uit 1650. In de hoeve bevonden zich onder andere de receptie, een kantoorruimte en een horecagelegenheid. Het terrein rond de hoeve is in gebruik als kampeerterrein. Op het moment van de brand waren enkele gasten op het terrein aanwezig. Allen bleven ongedeerd.

De brandweer de brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met het nablussen van de brand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant