De school ligt aan de Groen van Prinstererlaan.
De school ligt aan de Groen van Prinstererlaan.

De Hofnar mogelijk naar Alexanderschool

Actueel 148 keer gelezen

Pijnacker - De Hofnar, het huiskamerproject van het jeugd- en jongerenwerk, verkast zeer waarschijnlijk voor een half jaar naar de Willem-Alexanderschool in Pijnacker-Noord. Dat meldde wethouder Nico Oudhof zojuist in de gemeenteraad.

Vorige week woedde in de bovenzaal van jongerencentrum De Trucker een felle brand. Deze zaal wordt drie dagen per week gehuurd door het jongerenwerk. ?De benedenzaal van De Trucker wordt vermoedelijk spoedig weer geopend, maar de bovenzaal wordt vier tot zes maanden gesloten voor onderhoud?, zegt Oudhof.

De wethouder wil de positieve koers van het jongerenwerk voortzetten in de Willem-Alexanderschool in Pijnacker-Noord. ?Onder strikte voorwaarden. Twee keer een waarschuwing is einde verhaal?, zo stelt de wethouder de kaders waarin ??n en ander moet gaan plaatsvinden. Oudhof benadrukt dat dit een formaliteit is, omdat hij geen problemen verwacht. ?Het gaat al bijna zestien maanden heel goed met deze groep. Er is een diversiteit aan bezoekers en de koers van het jongerenwerk is positief?, aldus Oudhof.

De bewonersvereniging Noord is inmiddels ge?nformeerd over de komst van het tijdelijke jeugdhonk en met de directie van de school is vandaag een mondelinge afspraak gemaakt over de huisvesting, die overigens eigen in- en uitgang heeft.

In de raad werd de vraag gesteld waarom de Hofnar niet naar de benedenzaal kan verhuizen. Oudhof: ?De Trucker heeft een ander programma, gericht op muziek en bandjes. Dat past niet bij elkaar en werkt dus programmatechnisch niet.?

?De Hofnar? nog maanden dicht

Vrijwilligers zetten schouders eronder

Politie sluit brandstichting Trucker uit

Jongerencentrum Trucker voorlopig dicht

Politie onderzoekt oorzaak brand Trucker

Zeer veel schade na brand in De Trucker

Nico Oudhof: ?Een ramp voor jongeren?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant