De herenselectie met welp van de week Sem.

Handbalheren geven Ventura klop

Sport 56 keer gelezen

Schiedam - De herenselectie van Oliveo Handbal speelde zondagmiddag 20 februari tegen laagvlieger Ventura 2. In Schiedam begonnen de bezoekers aarzelend aan de wedstrijd, waardoor het aanvankelijk gelijk opging. Na de stand van 3-3 nam de ploeg van trainer/coach Andr? de Waal het initiatief en vanaf dat moment kwam de winst niet meer in gevaar.

Verdedigend stapte Oliveo over van een 6:0-dekking naar een 5:1-dekking, waarop de thuisploeg geen passend antwoord had. Met goed en geconcentreerd handbal speelde de Pijnackerse ploeg met de tegenstander. Dankzij treffers van Rutger Sliggers en Dennis van Bemmelen werd de voorsprong opgebouwd naar 3-7, waarna de score verder opliep. Jan Robroeks bracht de stand na 25 minuten op 5-14, waarna de bezoekers de rust ingingen met een 7-17 voorsprong.

In de tweede helft werd het goede spel niet voortgezet; het was rommelig en de heren van Oliveo reageerden niet altijd even attent. Van de thuisploeg had Oliveo echter niets te duchten, daarvoor was het kwaliteitsverschil te groot. In het eerste kwartier werden er vooral veel kansen gecre?erd vanaf de hoeken en de cirkel. Mike van Bemmelen profiteerde hier goed van, terwijl op de cirkel Samuel Luscuere nogal wat kansjes liet liggen. Oliveo liep weliswaar verder weg van de thuisploeg, maar omdat er niet zo scherp werd verdedigd kon Ventura toch ook de nodige doelpunten meepikken. De score liep op naar een maximaal verschil van veertien treffers en bij het laatste fluitsignaal stond dit verschil ook nog op het bord. Oliveo won makkelijk met 18-32 en bezet nu de zesde plaats op de ranglijst met achttien punten.

Zaterdag 26 februari speelt de herenselectie thuis tegen koploper Hercules 3. De wedstrijd begint om 20.15 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg. Chris van Houten is dan welp van de week. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl. Meer over de handbalheren in de Telstar van woensdag