RKDEO mazzelt in blessuretijd

Sport 18 keer gelezen

Nootdorp - Heel lang leek RKDEO tegen een verliespartij aan te lopen waar niets op viel af te dingen. Tien minuten voor tijd verkleinde RKDEO de 2-0 achterstand tot 2-1. Vorige week viel de gelijkmaker van Delft in de blessuretijd, nu was RKDEO de gelukkige door in de extra tijd Wateringse Veld tot een gelijkspel te dwingen: 2-2.

De gasten van Wateringse Veld begonnen de wedstrijd feller dan RKDEO, maar waren niet echt gevaarlijk voor het Nootdorpse doel. Ook RKDEO had wel een paar kleine kansjes maar het verwarmde nauwelijks de harten van de Nootdorpse fans. Na een half uur spelen kreeg Wateringse Veld twintig meter voor het Nootdorpse doel een vrije trap. Oud-RKDEO speler Michael Lodder krulde de bal over de muur achter RKDEO-keeper Van Enkhuijzen: 0-1.

Struikelen

Het is dat Wateringse Veld spits Christoph Melfor niet trefzeker was, anders was Wateringse Veld met meer doelpunten verschil gaan rusten. Melfor ging in de slotfase van de eerste helft alleen af op RKDEO-keeper Marco van Enkhuijzen maar struikelde vlak voor de keeper over de bal en verprutste de opgelegde scoringskans.

RKDEO had enkele kleine kansjes: Twan Greeve miste in de rebound. Dezelfde Greeve kon een doorkop-bal van Michel Rolvink niet voldoende kracht geven om te scoren.

Met links

RKDEO begon de tweede helft feller maar al gauw zakte het weer in. Na een kwartier spelen kreeg Twan Greeve een klein kansje maar hij was te laat bij de bal waardoor de Wateringse Veld-keeper de bal voor zijn voeten kon pakken. Direct daarna kreeg Michel Rolvink een kans. Hij draaide zich vrij in het strafschopgebied van Wateringse Veld maar met links maaide hij finaal over de bal heen.

D?r op en d?r over

In de 78e minuut was Christoph Melfor dan toch een keer trefzeker voor Wateringse Veld. Vanaf het middenveld draaide hij zich vrij en ging alleen af op Van Enkhuijzen: 0-2. Direct vanaf de aftrap herpakte RKDEO zich en probeerde de achterstand toch in te lopen. Een vrije trap recht voor het doel van Wateringse Veld werd door Rob van Hagen langs de muur gekruld in de rechterhoek: 1-2.

In blessuretijd

RKDEO-trainer Martin de Graaf probeerde een gelijkmaker te forceren. Achterin ??n op e?n spelen zodat je voorin een spits extra hebt. De Nootdorpse formatie moest tot de blessuretijd vechten om toch nog gelijk te komen met de gasten. In de 92e minuut kreeg RKDEO een corner. In een kluwen van spelers was Twan Greeve de laatste die de bal met zijn hoofd in het doel werkte: 2-2.

Vorige week was iedereen het er over eens dat het gelijke spel bij Delft een terechte uitslag was, nu was de gehele RKDEO-aanhang blij met het ene puntje dat in Nootdorp mocht blijven.